Rundt klokka fem i dag skulle Ståle Fremnesvik ta rute 52 fra Kvaløya til sentrum. Siden bussen kun gikk én gang hver to og en halv time, gikk han ut ekstra tidlig for å være sikker på å være i tide. Dette var dog til liten nytte, ettersom bussen ikke dukket opp.

- Jeg ventet en halvtimes tid, men konkluderte til slutt med at bussen ikke kom. Det er jo veldig kjedelig når tilbudet allerede er så redusert, sier Fremnesvik til iTromsø.

- Teknisk feil

Magnar Nilssen, driftssjef hos Nobina, forteller forsinkelsen skyldtes en teknisk feil på en av bussene.

- Sjåføren måtte bytte buss grunnet et teknisk feil på den han skulle kjøre og måtte vente på ny, dermed ble han forsinket ut, opplyser Nilssen, som legger til at trafikken ellers har vært uproblematisk i dag.

- Det er såpass lite trafikk på veiene at vi ikke har hatt noen særlige forsinkelser, konstaterer Nilssen.

- Har forståelse

Fremnesvik endte opp med å ta neste buss, der han møtte på sjåføren som hadde kjørt bussen han egentlig skulle ta.

- Han forklarte situasjonen, så jeg har forståelse for at det var utenfor hans kontroll. Men det er jo naturligvis litt surt på en slik dag, sier han.

Sjåføren forklarte også Fremnesvik at han hadde fått dekket taxi, ettersom bussen var mer enn 20 minutter forsinket.

- Jeg var faktisk ikke klar over denne garantien, det er jo ikke noe man har behov for til vanlig ettersom bussene går så hyppig. Det er naturligvis litt bittert å få høre i ettertid, forteller Fremnesvik.

Ståle Fremnesvik ble ventende lenge på bussen.
FOR STOR: Driftssjef Magnar Nilssen forklarer at forsinkelsen skyldtes en teknisk feil. Foto: Gina Johansen