Peter Reinholdtsen, politisk rådgiver for finansbyråden, opplyser til iTromsø at kommunen har vurdert skolens forfatning etter en befaring tirsdag.

- Nå jobber vi med å få på plass flere strakstiltak. Vi har gjort en foreløpig vurdering om å kle igjen en del av vinduene som vender inn mot klasserommene, samt glassfelt under taket. Vi vurderer også tilleggsisolering av ytterveggene.

Brukte 25.000 kr. i strøm forrige uke

Han peker på at sistnevnte tiltak også vil bedre temperaturen i skolebygget om sommeren.

- Det vil bidra til å kjøle ned skolen på de varmeste dagene hvor solen står mot bygget og det er for varmt inne, sier Reinholdtsen om skolen som har over 100 elever fra første til tiende klasse.

Det var i forrige uke at barne- og mellomtrinnet måtte permitteres i to dager da temperaturen falt til 14,6 grader i klasserommet.

Det er 5,4 grader under Helsedirektoretets anbefaling, som ligger på mellom 20-24 grader om vinteren for klasserom i den norske skolen.

Tidligere har det vært brukt varmevifter i et forsøk på å gjøre klasserommene varmere på vinterstid.

- Men disse bruker mye strøm og kan i tillegg være brannfarlige fordi det overbelaster det elektriske systemet. Bare i forrige uke brukte vi 25.000 kroner i strøm på Brensholmen skole og det er 40 prosent over det normale forbruket der, uttaler rådgiveren.

Kan stikke linjalen mellom vinduene

Nå vurderer kommunen å installere en eller to varmepumper på skolen.

- Da får vi varmet opp uten å hente energi fra strømnettet. Og det kan vi få på plass ganske raskt.

En annen midlertidig løsning er å tette dårlig isolerte vinduer med silikon, forteller Reinholdtsen, som viser til tidligere publiserte bilder hvor elevene kan stikke linjaler i sprekkene mellom skolens vinduer.

- Den gamle skolen har blitt stående i påvente av en ny skole, og det har nok gått for lang tid, sier han.

Elevrådsrepresentant Charlotte Eidem Hansen ved ungdomstrinnet på Brensholmen forteller at elevene har sett seg lei av å sitte med ytterklærne på mens de er på skolen.

- Folk er irriterte og klarer ikke konsentrere seg fordi det eneste man tenker på er at det er kaldt og at man fryser, sier Hansen.

På plass innen få uker

- Hvor raskt kan kommunen få på plass disse midlertidige tiltakene?

- Så raskt som mulig. Sannsynligvis vil en del av tiltakene være på plass i løpet av denne eller neste uke, forsikrer Reinholdtsen.

Han medgir likevel at enkelte tiltak kommunen vurderer må ut på anbud for at de skal kunne holde kostnadene på et akseptabelt nivå.

- Men det sier seg selv at vi ikke kan la dette trekke ut over lang tid. Det er tross alt nå det er vinter og kaldt ute, konstaterer han.

Politisk rådgiver for Høyre, Peter Reinholdtsen. Foto: Tromsø kommune