I økonomirapport 2, som legges fram for kommunestyret onsdag, varsler byrådet at byggingen av nye Brensholmen skole kan bli adskillig dyrere enn først planlagt – nærmere bestemt 55 millioner dyrere.

For da samme kommunestyre vedtok i 2012 å bygge ny skole på Brensholmen, var kostnadsrammen på 97,1 millioner kroner. Nå skriver byrådet at man må vurdere å endre kostnadsrammen til 152 millioner kroner i investeringsbudsjettet.

– Ja, det er riktig at det har kommet inn nye momenter i saken etter at kommunestyret vedtok byggingen, sier byråd for utdanning Anna Amdal Fyhn (H).

Må kanskje rives

Hun viser til at det har kommet nye krav til blant annet uteområder og spesialrom, som fordyrer prosjektet.

– I tillegg så har vi fått råd om å bygge den nye skolen på samme sted som den gamle står i dag. Det gir ekstrautgifter til riving av gammelskolen og flytting av elever i byggeperioden, sier Fyhn.

Hun understreker at debatten omkring skolestrukturen på Kvaløya også spiller inn.

– Det er jo også litt usikkerhet rundt veksten i elevtallet på skolen. Skal man legge til rette for 100 elever eller enda flere? Det vi har sagt er at vi må se alt i sammenheng før vi gjør en endelig og kvalitetssikret konklusjon vedrørende Brensholmen.

– Men ligger det en potensiell kommunal utgiftsbombe her?

– Vi må i alle fall stoppe opp og se om vi er på rett nivå nå.

Kan tas ut?

Økonomibyråd Anne Berit Figenschau understreker også at beløpet på 152 millioner ikke er skrevet i stein.

– Vi må ta en evaluering på kostnadene som nå er lagt på bordet og se hvorfor det har blitt så kostnadskrevende. Er det noe som kan tas ut? Velger vi å ta med alle de nye behovene som er meldt inn, kan vi ende på 152 millioner kroner, sier Figenschau.

– 152 millioner kroner er mye penger og økningen fra 97 til 152 er stor. Men er det det som skal til for å bygge skoler etter de nye kravene, så må vi forholde oss til det, sier Fyhn.

– Tror du skolen blir dyrere enn 97, 1 millioner kroner?

– Det vil ikke forbause meg.

Fyhn kan imidlertid berolige alle som måtte frykte at nyskolen ikke blir bygd på grunn av økte kostnader.

– Det er det absolutt ingen fare for!