Det forteller daglig leder i Troms turlag, Lin Einarsdotter.

- Vi opplevde en kjempebra oppslutning! Det var utrolig bra oppmøte i fjæraparken på Kvaløysletta i dag. Allerede før arrangementet startet klokken 12, hadde mange barn og voksne funnet veien dit, forklarer hun.

Stemningen på topp

Fra klokken 12 til 15 i dag arrangerte turistforeningen den nasjonale "Kom deg ut-dagen" over hele landet. Mens det lenge har vært tradisjon for å gjennomføre en slik dag på høsten, var dette ifølge Einarsdotter første gang det ble arrangert en vinterlig versjon av aktivitetsdagen.

Skal vi tro daglig leder i Troms turlag ble det en suksess.

- Folk koste seg med bålkaffe, varm saft, steking av pinnebrød og annen god mat. Blant annet hadde vi fått sponset pølser av Solberg Pettersen, mens Sjømatrådet bidro med fiskeburger. Til tross for at det var litt glatt føre ute, ble det et vellykket arrangement, forklarer Einarsdotter.

Godt oppmøte

I tillegg til god mat og drikke kunne arrangørene bak "Kom deg ut-dagen" friste med aking, natursti gjennom skogen og skiløype med spennende aktiviteter.

- Vi var flere som forsøkte å telle og til slutt kom vi fram til at det var rundt 300 stykker innom her i dag, forklarer hun.

Tusseladden barnehage hadde hadde laget natursti til "Kom deg ut-dagen" som mange barn benyttet seg av søndag. Foto: Troms Turlag
Tusseladden barnehage hadde hadde laget natursti til "Kom deg ut-dagen" som mange barn benyttet seg av søndag. Foto: Troms Turlag