I forbindelse med høstens budsjett- og økonomiplanarbeid ble det meldt inn behov for to millioner kroner i driftsmidler i 2015 for utredning av skytebane i Kjoselvdalen. Da årsbudsjettet for 2015 og økonomiplan for 2015–2018 ble lagt fram for kommunestyret og vedtatt før jul, var millionbeløpet falt ut.

Høringsfristen ute

– Det er nødvendig med tilførte driftsmidler for å fullføre påbegynte utredningsoppdrag i reguleringsarbeidet, heter det i saksutredningen til torsdagens byrådsmøte.

1. februar gikk høringsfristen ut. Som iTromsø allerede har omtalt har det kommet flere høringsuttalelser fra grunneiere og idrettslag som er skeptiske til planene om å utvide dagens skytebane i Kjoselvdalen.

Deltakelse og eierskap

Konsekvensutredningen av støy konkluderer med nivået på reflektert støy vil ligge like under direktelyden som ligger til grunn for beregning av støysonene. Registrering og kartlegging av kulturminner viser ingen funn, mens det i utredningen av naturens mangfold ble registrert ulike typer verdi for området. Konsekvensutredningen av friluftsliv ved en eventuell utvidelse av skytebanen vil bli ferdig i løpet av februar.

Etter at reguleringsplanen eventuelt er godkjent, vil det være aktuelt med detaljregulering og utbygging som finansieres over investeringsbudsjettet.

– Dette under forutsetning av kommunal deltakelse og eierskap. Kommunens alternativer og muligheter i forhold til involvering, eierskap og forpliktelser i et fremtid utvidet skytebaneanlegg vurderes parallelt med pågående reguleringsarbeider, går det fram av saksutredningen.