Studentuka ved Universitetet er for fullt i gang med aktiviteter på campus.

Med konserter, foredrag, kurs og andre aktiviteter har kulturfestivalen ambisjoner om å bli noe mer enn bare en liten festivaluke på Driv.

– Vi ønsker å gjøre dette hver år. Sist var for to år siden, og før det var det i 2009. Vi opplever at mye kompetanse faller bort og derfor vil vi prøve å arrangere dette hvert år, sier Ida Morgenstierne som er leder av Studentuka.

Kort tid

Hun tar oss gjennom de siste årene med studentuke hvor ikke alt har gått helt som de forrige arrangørene ønsket.

Det som skjedde i forfjor var at de fikk veldig kort tid på seg. Styret ble satt altfor sent og det ble mye mindre enn det de hadde tenkt. Nå har vi fått til mange arrangementer her på campus hvor faktisk studentene er.

Hun får full støtte fra samarbeidspartner Studentsamfunnet Driv som er imponerte over det varierte, men likevel bunnsolide programmet til Studentuka.

– Ut fra midlene er det de har fått til helt utrolig. Artistene de har fått tak i er bookinger vi selv ville gjort, sier Jonas Johnsen som er president på Driv.

– Vi er fornøyd med at det er ei god spredning utover dagen. Det er helt naturlig å ha ting her på campus før klokken fem, så kan man gå til Driv senere på dagen. Vi er veldig fornøyd med det programmet som er tilrettelagt oss og at SNN-scenen blir brukt. I tillegg utnytter de en veldig god periode. Januar måned i Tromsø er full av ting som skjer i byen, mens februar er rolig og perfekt for studentfestival.

Les også: Her bryter studentene plutselig ut i sang.

Manglet identitet

Han forteller at målene med å arrangere festivalen en gang i året og etableringen av flere campus-arrangementer er et godt tegn for de neste årene.

– Det har vært bra tidligere, men det har helt klart manglet en slags identitet. I år har man brukt måneder for å selge inn konseptet og gjort det kjent på campus. Når det går to år mellom er det lett å glemme ting. De har veldig mange gode tanker og vi stiller opp for dem, sier Johnsen som ikke legger skjul på at Driv skor godt av å ha arrangementer fra Studentuka i sine lokaler.

Vi gir dem minstepris for å leie hos oss mot at vi får inntektene for ølsalget, i tillegg til at vi stiller med mannskap.

Les også: Linnéa Myhre gjester StudentUka.