Vestregata: Trafikkbetjent Linn-Maria Holmvik sjekker om det er farlig is og snø på taket og om fortauet er måket og strødd i sentrumsgatene. Om det ikke er som det skal tar hun kontakt med gårdeieren og gjør de oppmerksomme på ansvaret de har.

I Vestregata var det ved ett bolighus fredag satt opp skråpinner for å varsle myke trafikanter om faren som truer over dem. Det er imidlertid ikke nok.

LER MER: Isklumpen var centimeter fra å treffe noen

Rasfare

– Pinnene må merkes med skarpe farger eller refleksbånd sånn at svaksynte og blinde blir oppmerksomme på merkingen, sier Holmvik.

Gårdeieren i Vestregata kan vente seg en purring etter tre dager, og dersom snø og is ikke er fjernet fra taket etter syv dager, kan det bli ilagt gebyr på inntil 5.000 kroner. Både snø og is ligger helt i ytterkant på taket.

– Den åttende dagen kan vi ilegge gebyr. Størrelsen på gebyret varierer etter alvorlighetsgrad. Rasfaren er ganske overhengende, konstaterer hun.

Snø på fortauet

Med mildværet de siste dagene har snøen på hustakene begynte å bevege seg og gjøre det farlig for fotgjengere og syklister på fortauet under. Med de nye politivedtektene i hånd, har Tromsø Parkering myndighet til å reagere overfor gårdeiere som ikke gjøre noe med rasfaren eller fortauet.

– I tillegg til rasfaren må fortauet måkes og strøs, registrerer trafikkbetjent Linn-maria Holmvik, før hun tar et mobilbilde som dokumentasjon.

Det lykkes ikke iTromsø å komme i kontakt med gårdeieren fredag.