Onsdag 18. mars blir det holdt et eget Tore Vorren-seminar ved Polarmuseet. Det er Arktisk Forening, i samråd med Vorrens familie, som tok initiativet til å hedre hans engasjement.

Vorren var geolog og professor ved UiT – Norges arktiske universitet i Tromsø og forskningen hans var spesielt rettet mot geologien i Barentshavet og Polhavet.

Priser

Vorren ble lektor ved UiT i 1973 og professor fra 1979, han var styreformann i Roald Amundsen senter for arktisk forskning hvor han i 2001 mottok Polarstatuetten.

Han var også aktiv innen nasjonal og internasjonal fagpolitisk debatt og hans innsats var viktig i forbindelse med flyttingen av Polarinstituttet til Tromsø.

– Uredd

Onsdag er det tid for å hedre Vorrens engasjement. Tore Vorren-seminaret vil inngå i Arktisk Forenings møteserie og vil finne sted hvert år. Det arrangeres av Arktisk Forening og er et samarbeid med UiT og Tromsø Skipperforening. Seminarene vil ta opp ulike deler av Vorrens virke og tematikken for årets møte er «Hvordan sokkelen ble norsk».

Salve Dahle, formann i Arktisk Forening, startet planleggingen av seminaret for omtrent ett år siden. Han beskriver Vorren som en svært engasjert mann.

– Vorren var i hele sitt liv medlem av Arktisk Forening. Han var en uredd talsmann og en markert person i nord. Vorren imponerte mange, inkludert meg selv, sier Dahle.

Kunnskapsorientert

På programmet over foredragsholdere er blant annet kjente navn som Harald Brekke, seniorgeolog Oljedirektoratet, Jan Sverre Laberg, førsteamanuensis geologi på UiT og Egil Bergsager, seniorrådgiver ved Lukoil Overseas.

– Årets program tar oss tilbake til tiden der sokkelen ikke var eid av noen. Det var behov for å lage regler og Vorren var med på å legge det vitenskapelige grunnlaget for Norges krav på norsk sokkel, forklarer Dahle.

– Seminaret skal hedre Vorren som person og samtidig gjøre det på en måte jeg tror han selv ville satt pris på. Vi skal trekke fram hans måte å arbeide på, men samtidig være kunnskapsorientert, legger han til.