I en pressemelding fra NAV opplyses det at Troms har lavest ledighet i landet. Det er kun Sogn og Fjordane som har like lav ledighet. Det viser tall fra arbeidsmarkedet i mars måned.

– Nedgangen skyldes hovedsakelig et godt arbeidsmarked i de nordligste kommunene. De fleste bransjene i Nord-Troms er stabile, men vi ser en nedgang i ledigheten innen bygg- og anlegg, undervisning og fiskeri. Generelt i Troms er den offentlige sektoren stor, og bidrar til høy sysselsetting, sier fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa i pressemeldingen.

Sammenlignet med mars i fjor har ledigheten en nedgang på fire prosent i Troms, ifølge NAV.

Nasjonal økning

Ledigheten på landsbasis har gått opp med fem prosent, og ligger nå på tre prosent, opplyser NAV. Nasjonalt er det nå 81.011 helt arbeidsledige mennesker, og i Troms er det 1.890. Fylkesdirektør Rudaa uttaler i pressemeldingen at i tillegg til lavere ledighet, så er det færre på tiltak.

– Dette betyr at ledigheten ikke er lav fordi det er flere på tiltak, sier Rudaa.

Kvinner og arbeidsledighet

I Troms finner man også lavest arbeidsledighet blant kvinner. 1,7 prosent av den kvinnelige arbeidsstyrken er ledig i Troms, og på landsbasis ligger ledigheten blant kvinner på 2,5 prosent.

2,7 prosent av den mannlige arbeidsstyrken i Troms er ledig, mot 3,4 prosent på landsbasis.

Kommunen i Troms med lavest arbeidsledighet er Storfjord. Der ligger ledigheten på kun 1,1 prosent. Den høyeste arbeidsledigheten finner man i Torsken, der det er 5,2 prosent ledighet. I Tromsø har ledigheten holdt seg stabil.

Fylkesdirektør i NAV Troms, Stein Rudaa. Foto: Ronald Johansen