1.desember åpnet Essens Dagspa sin nettbutikk, og siden da har det blitt pakket og sendt bestillinger Norge rundt. Det innehaver Kristin Jentoft imidlertid ikke så komme, er populariteten nettbutikken har fått lokalt.

– Det som har forbauset oss, er hvor mye vi faktisk sender til adresser i Tromsø. Den siste måneden har vi pakket mellom 10 og 15 pakker til tromsøfolk hver eneste dag, forteller Jentoft.

Og det er ikke bare fra yttersida av Kvaløya disse bestillingene kommer fra.

– Noen av bestillingene er så nærme at vi spøker med at i steden for å gå på posten med pakkene, kan vi bare gå over gata med de, sier Jentoft.

Handelsmønster i endring

Jentoft forteller at handelsmønsteret til folk er i endring. Hun legger dette til grunn for at tromsøværingene velger å bestille varer på nett istedenfor å bare handle i butikken.

– I dette tilfellet ser vi at et nytt handelsmønster kommer inn. All statistikk viser at folk handler mer og mer over nettet, og at folk prioriterer tiden sin annerledes nå, sier hun.

Og legger til at deres nettbutikk ble opprettet for å møte kundene på en bedre måte.

– Man må følge med i tiden og yte den servicen kundene forventer. Vi har kunder over hele Norge, som har vært innom oss og som har ønsket å fortsette og handle hos oss. Når vi sto og pakket varer og sendte disse landet rundt, skjønte vi at vi måtte møte kundene på en bedre måte.

Personlig kjøpsopplevelse

I nettbutikken er det også mulig å få en personlig konsultasjon når du handler.

– Vi har lagt ekstremt store ressurser i vår nettbutikk. Det vi kommer til å bygge den rundt, er å skape personlige kjøpsopplevelser på nett. Det er mulig å sende inn bilder og spørsmålsskjema for å få veiledning fra profesjonelle når du skal kjøpe noe, sier Jentoft.

Hun peker på at dette, pluss selektive merkevarer, er bakgrunnen for at nettbutikken har fått en drømmestart.

– Nettbutikken går veldig godt, og det at vi er autorisert forhandler av våre merkevarer, er noe folk setter pris på. I tillegg kommer konsultasjon over nett til å bli vektlagt i fremtida, forteller hun.

Storsatsning: Nettbutikken til Essens er svært populær i lokalmiljøet. Foto: Tom Benjaminsen