Det bekrefter administrerende direktør i Troms Offshore, Gerry Larsson-Fedde overfor iTromsø.

- Vi har flagget om to fartøyer på grunn av markedssituasjonen vi er i. Det har medført at noen av våre norske sjøfolk har blitt sagt opp, forklarer han.

Færre en fryktet

Allerede i slutten av januar i år ble det kjent at Troms Offshore kunne bli nødt til å ta grep.

- Vi vurderer å omflagge to båter til Isle of Man-flagg, og endre besetningen om bord til et internasjonalt crew bestående av EU-borgere, forklarte Larsson-Fedde til nord24 den gang da.

Ifølge rederiets administrerende direktør ble imidlertid ikke kuttene så omfattende som først ventet.

- Antallet som må gå er lavere enn det vi først antok. Vi så i utgangspunktet for oss en nedbemanning på rundt 30 stykker, men det endte med at totalt 15 norske sjøfolk ble sagt opp. Dette skyldes delvis at da den vanskelige situasjonen ble kjent tidligere i år, valgte en del å finne seg nye jobber i forkant av nedbemanningsprosessen. Dermed slapp vi å si opp så mange som først antatt, påpeker han.

Oppsagt nylig

Ifølge Larsson-Fedde har Troms Offshore ingen planer om ytterlligere nedbemanning med det første.

- Men vi må selvsagt se an situasjonen, for markedet innenfor oljenæringen er ikke spesielt positivt for tiden, medgir han.

Om de 15 personene som nå må gå fra jobbene sine i Troms Offshore har funnet seg annet arbeid, har ikke Larsson-Fedde oversikt over.

- De mottok nylig oppsigelsen sin, så det vet jeg ikke.

- Har de som mistet jobben sin mottatt noen form for sluttpakke?

- Det vil jeg ikke gå nærmere inn på, det er en dialog vi har med våre ansatte, sier han.

Bransjen sliter

Troms Offshore er for øvrig ikke det eneste selskapet som ser seg nødt til å nedbemanne på grunn av dårlige tider innen oljenæringen. I november i fjor ble det ifølge statistikk fra DNB Markets klart at over 7.000 stillinger innen oljebransjen hadde forsvunnet.

Dagens Næringsliv kan i dag avsløre at 12.000 ingeniører er under lupen i Statoil. Målet til selskapet er å redusere kostnadene med 20 prosent, noe som kan bety at så mange som 2.400 Statoil-ansatte må gå.

Dette skjer til tross for at selskapet allerede har vært gjennom en kraftig nedbemanningsprosess det siste året, der 1.950 ansatte har vært nødt til å finne seg ny jobb.