Torsdag går den årlige miljøkonferansen i Tromsø av stabelen. Blant annet skal Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør i Næringsforeningen Tromsøregionen innlede.

– Konferansen fokuserer på miljøvennlighet inn mot næringslivet. Vi skal også gjøre stas på Årets Grønne Bedrift, sier Camilla Aurora Bersvendsen i Framtiden i våre hender, avdeling Nord-Norge.

Asko årets bedrift

I år er det Asko som kan smykke seg med tittelen Årets Grønne Bedrift.

– Asko er en veldig interessant bedrift. De har en miljøvennlig utvikling med egne vindmøller på taket og biodrivstoff av eget matavfall. I tillegg har de også et eget miljøfond til sine ansatte, sier Bersvendsen.

Tidligere har blant annet Tromsø Elektro og Ishavskraft fått prisen.

Viktigheten av innovasjon

Direktør Jan Frode Janson i Sparebank1 Nord-Norge er en av foredragsholderne. Også direktør Stein-Gunnar Bondevik i Innovasjon Norge Troms vil delta på konferansen. han skal snakke om viktigheten av innovasjon for fremtiden i Nord-Norge. Også markedssjef Lise Mangseth i Norges Råfisklag er på talerlisten.

– Dette blir en spennende dag med fult fokus på miljø, sier Bersvendsen.

- Presentasjonen til Janson ser svært interessant ut med store spørsmål rundt klima, kapital, globalisering, vekst i nord og utfordringer. Fra innovasjon norge vil det komme mye interessant om miljøteknologi. Lokal mat, spennende tilberedt av kokk Gunnar Jensen ved Mathallen. Her blir alt fra tang til hval, sier hun.