I disse dager feirer om lag 300 klinikker naprapatenes uke over hele landet. I Tromsø merker en klinikk effekten av dette ved økt deling av informasjon og tips via Facebook.

– Det er for å skape økt oppmerksomhet rundt vårt yrke og for å spre gode tips om kropp og helse til folket, i tillegg til å tenke forebyggende og hjelpe folk til å ta bedre vare på kroppen sin, sier Anna MacDougall som er leder for klinikken Naprapatdoktoren i Tromsø.

Vil inspirere

Hun kom til Tromsø for seks år siden og hadde bare planer om å bli ut året mens hun jobbet hos en av byens naprapatklinikker. Men en tromsøværing fikk henne til å bli værende og dermed valgte hun like gjerne å starte en egen klinikk.

Siden da har hele tiden målet vært å bevisstgjøre byens befolkning på behandlingen hun gir. Dermed ble forslaget om nasjonal naprapatuke over hele landet som en velsignelse.

– Vi ønsker å være en inspirasjonskilde til folket, sier MacDougall som har valgt å bruke klinikkens Facebook-side hvor klinikken har delt tips og videoer hele uken.

Et «siste forsøk»

– Vi ser at folk har fått opp øynene for oss og at aktiviteten på Facebook har steget, sier Risten Anne Grønmo som er ansatt hos MacDougall.

– Folk er generelt veldig positivt til det vi gjør. Vi er som regel «et siste forsøk» for folk som har prøvd alt mulig. Naprapati er fortsatt relativt nytt i Tromsø, sier MacDougall som forteller at de positive tilbakemeldingene går på at de prøver så mange forskjellige teknikker på folk.

Skeptisk, men stoler på venner

– De er veldig lettet over at de slipper å dra overalt til forskjellige klinikker for å se om ting blir bedre der, sier MacDougall som forteller at de aller fleste av kundene deres kommer på trappen etter anbefaling fra andre.

– Folk kommer hit nesten utelukkende på anbefaling fra venner og bekjente. De møter ofte opp og stoler på dem som har tipset om dette, sier hun om den manuelle behandlingsformen innenfor alternativ behandling.