I byrådets innstilling til kommunestyret som blir fremlagt i økonomirapporten tirsdag, anbefales det at det skal bli bygd en ny barnehage på Vikran, i stedet for å få barnehage inn i skolen.

– Vi har utredet dette nøye og sett på hvilke av de to alternativer som var mest hensiktsmessige. Nå vil vi anbefale at det skal bygges ny barnehage på Vikran, sier byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn.

Endringer

Det har tidligere blitt vurdert om 5–7. trinn skulle flyttes fra Vikran til Straumsbukta skole, men byrådet anbefalte at dette burde bli utsatt inntil utredningen om flytting av barnehagen inn i skolen forelå.

– Vurderingen om flytting av mellomtrinnet på skolen kunne vært hensiktsmessig dersom barnehagen skulle inn i skolen, sier Fyhn.

Går kommunestyret for byrådets innstilling under kommunestyret 27. mai, forteller Fyhn at det ikke blir aktuelt å flytte over mellomtrinnet fra Vikran til Straumsbukta skole.

– Bekymret

iTromsø har tidligere skrevet at foreldrene har fryktet for Vikran skole, etter at det ble bestemt at byrådet utredet alternativet om å flytte mellomtrinnet til Straumsbukta skole.

– Å ha ungene på ulike skoler vil blant annet føre til økte utgifter. Dessuten vil det påvirke flere området ved å ha barn i barneskolen, som ulike komiteer og avslutninger. Må familien dele seg i to på familiehøytider som nasjonaldagsfeiring og juleavslutning, fortalte én av foreldrene til iTromsø 1. juli i 2014. Hun er mamma til to.

Sendte inn tegninger

Også elevene på småtrinnet reagerte på byrådets tidligere forslag, og sendte inn tegninger for å illustrere deres bekymring til ordføreren.

– Heia ordfører! Her er noen tegninger fra elevene på småtrinnet ved Vikran skole. De er veldig engasjert i hva som skjer med de eldste klassekameratene. De er tross alt fadderne til de som starter på skolen. Dette har fungert veldig godt for den lille og usikre eleven som starter i førsteklasse. Småtrinnet håper og tror at det skal bli slik fremover og ikke sende mellomtrinnet over til Straumsbukta, står det i brevet sendt til kommunen.

Vedlagt lå et knippe tegninger fra elevene.

Nye PLANER: Byrådet ba kommunestyret avvente avgjørelsen hvorvidt mellomtrinnet skulle flyttes fra Vikran til Straumsbukta skole. Tirsdag la byrådet fram sin innstilling om å få på plass ny barnehage på Vikran. Foto: Tom Benjaminsen/arkivfoto Foto: Tom Benjaminsen