– Det er en tragedie for klubben og våre medlemmer. Vi er en liten klubb – og selv om det ikke er avdekket noen overgrep mot noen av våre medlemmer er det veldig vanskelig for oss akkurat nå, sier lederen for den aktuelle klubben til iTromsø.

Ekstra tøft er det ettersom det er andre gang på mindre enn to år som en tillitsperson i foreningen er siktet eller dømt for overgrep mot mindreårige.

Dømt for overgrep

For snaut et år siden ble en tidligere trener i idrettslaget dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige medlemmer i klubben.

Idrettslederen sier at klubben har strenge rutiner og er veldig bevisste på tillitspersoners holdninger og oppførsel, samt arbeidet mot seksuelle overgrep – ikke minst etter fjorårets hendelse.

Etter den siste avsløringen vil dette arbeidet bli enda viktigere, sier lederen.

– Samtidig så er vi få i klubben med begrensede ressurser og det er ingen av oss som har profesjonell kompetanse for hvordan vi skal hjelpe foreldre og foresatte som er bekymret, sier lederen.

Vil søke hjelp fra andre

Derfor vil klubben ha sterk fokus på å etablere hjelpelinjer til de rette instansene som har formell og profesjonell kompetanse.

– Vi vil henvise foreldre og andre videre til politi, kommunen og helsevesenet, sier lederen.

Klubben vil også jobbe tett sammen med fotballkretsen.

– Som medlem av idrettsfamilien må jeg virkelig få fullrose kretsen. De har tatt hånd om oss på en veldig god måte, sier lederen.

På sikt tror lederen at de vanskelige opplevelsene klubben har hatt med overgripere kan komme andre klubber til gode.

Vil hjelpe andre

Tiltak som klubben har vært nødt til å gjennomføre – og erfaringene man har fått – kan være til hjelp for andre deler av idrettsbevegelsen.

– Om andre ønsker å lære av det vi har gjort og skal gjøre vil vi selvfølgelig stille oss til disposisjon, sier lederen.