I Nord-Troms tingrett i dag erkjente den tidligere treneren straffskyld for seksuelle overgrep mot de to barna. Overgrepene skal ha skjedd over en periode på nesten ett år – dels hjemme hos treneren, dels på overnattingsturer som treneren gjennomførte sammen med guttene i kraft av sine roller og verv.

– Et forvrengt syn

Den tidligere ustraffede mannen hadde – før han ble pågrepet – utstrakt kontakt med barn. Blant annet har han vært trener for to ulike idrettslag samt vikarlærer og SFO-tilsatt ved flere av byens grunnskoler.

I retten forklarte den tiltalte 24-åringen at han i utgangspunktet hadde en normal relasjon til de to barna han til slutt forgrep seg mot.

– Jeg ble veldig glad i dem. Grensene mine flyttet seg og galskapen tok overhånd. Jeg hadde et forvrengt syn på hva som er greit og hva som ikke er det, sa tiltalte.

– Glad for avsløringen

I tingretten i dag uttalte 24-åringen at han var glad for at overgrepssaken mot ham ble avdekket.

– Det jeg har gjort er ubegripelig. Og det jeg har slitt mest med å forstå, er at jeg har gjort dette mot dem jeg er mest glad i. Jeg tør ikke tenke på de mulige senvirkningene dette kan få for ungene, sa tiltalte under sin forklaring.

I dommeravhør som ble avspilt i retten, forklarte de to fornærmede guttene hvordan lek hadde endt med at tiltalte forgrep seg på dem.

– Mitt mål ved å innby til lek var fysisk kontakt og nærhet. Men ikke alt jeg er tiltalt for var seksuelt motivert, sa 24-åringen, som opplyste at han hadde opplevd omfattende omsorgssvikt i barndommen.

Filmet i skjul

– Jeg har alltid ønsket å være en person som gjør en forskjell, jeg har villet bidra til noe godt, noe jeg fikk mulighet til gjennom idretten og skolen. Jeg gikk ikke inn i dette med mål for øye å oppnå seksuell kontakt, sa tiltalte.

24-åringen har erkjent at han ved to anledninger filmet den ene av guttene i skjul, men at han begge gangene hadde slettet filmene kort tid etter.