Den gamle brakkeriggen ved Solneset skole er etter hvert blitt et gnagsår for både kommunen, skolen og – ikke minst – elevene og deres foresatte.

Det er bevilget 40 millioner kroner til å bygge ny skolefløy, men mangel på kapasitet til å prosjektere skolefløya har ført til kraftige forsinkelser i byggeplanene. Derfor er elevene på Solneset nødt til å fortsette å bruke brakkeriggen som klasserom, med alle de problemene det medfører.

Dårlig inneklima

Eksempelvis

* Dårlig luftkvalitet på grunn av manglende utsug i ventilasjonsanlegg.

* Trekk og manglende luftsirkulasjon i klasserommet

* Stor variasjon i innetemperaturen – langs veggene fryser elevene, men de som er nødt til å sitte ved panelovnene har det for varmt.

* Manglende muligheter for utlufting – automatiserte termostater slås på når vinduene åpnes og hindrer frisk luft fra å komme inn.

* Støvete klasserom med tørr luft

Tiltak for bedre klima

I et brev til kommunen foreslår FAU-leder Erlend Thune en rekke tiltak som skal bedre miljøet i brakka i påvente av at det skal bygges ny skolefløy.

Han foreslår blant annet at det kjøpes inn vifter og at det installeres ovner som har fjernstyrte termostater, at det innføres rutiner for hvordan termostatene, samt at ventilasjonsanlegget ikke slås av like lenge i helgene.

TILTAK: Erlend Thune, FAU-leder på Solneset skole, vi ha gjennomført en rekke tiltak for å bedre inneklimaet i brakkeriggen på skolen. Foto: Tom Benjaminsen