Det var lørdag 27. juni at iTromsø skrev at UNN overlot pasientkjøringen til Stein Sørensen Persontransport (SSP). Det mente Johansen ville ramme distriktstaxiene i fylket, og derfor gå utover totalt 40 taxieiere. Disse har rundt halvparten av inntektene sine fra denne typen kjøring.

Les tilsvaret fra Helse Nord og UNN her.

– Vi har – til avtalen går ut 1. juli – hatt 40 biler i sving. Det er personbilder som er i henhold til de kravene oppdragsgiveren har stilt, uttalte Johansen da.

Mangler kapasitet

Nå reagerer ikke bare sjefen for Troms Taxi på at de tapte anbudskonkurransen til et selskap som ikke har materiell nok til å klare oppgaven, men også at de i onsdagsutgaven av flere papiraviser blir nevnt i en annonse.

– Helse Nord og UNN beklager at enkelte pasienter må gjøre opp direkte. Slik blir det når Troms Taxi ikke ønsker en oppgjørsavtale med Helse Nord. Den nye leverandørene kan ikke lastes for midlertidige kapasitetsutfordringer, ettersom de ikke har forpliktet seg til å dekke hele behovet alene, står det i annonsen som henvender seg direkte til befolkningen i Midt-Troms.

Det får Johansen til å reagere kraftig.

– Med dette legger de direkte skylda på Troms Taxi for at en mengde mennesker ikke får transporten som de er berettiget, etter pasientrettighetsloven om fri skyss, sier han.

– Feil opplysninger

Ifølge annonsen ønsket ikke Troms Taxi en oppgjørsavtale med Helse Nord. Det mener Johansen er feil.

– Vi har aldri fått noe tilbud om en oppgjørsavtale, men UNN forventer allikevel at fylkets drosjeeiere skal kunne kjøre backup for konkurrenten og ta de turene som er mindre lukrative, mener Johansen som uttaler at de ikke vil påta seg oppdrag for SSP

– Saken er egentlig den at UNN har inngått avtale med et selskap som ikke har biler og kapasitet nok. Noe som de ble opplyst om i forkant, men på tross av dette har SSP blitt tildelt områder som de alene ikke kan dekke.

Han har registrert at det kun har vært fire biler fra dette selskapet ute, samtidig som at man har brukt to drosjer fra Din Taxi som har kjøreplikt i Tromsø.

– Det er ikke rart at vi i dag har mottatt meldinger om at mer enn 40 pasienter har sittet rundt i fylket uten å få den transporten de har bestilt, og fått bekreftet at de skal få, sier Johansen.

Nevnt: Det var denne annonsen som sjefen for Troms Taxi, Ole M. Johansen, reagerte på. Foto: Privat/skjermbilde av annonsen Foto: Vaktsjef