Episoden fant sted fredag ettermiddag og politiet bekrefter at de måtte rykke ut til et basketak mellom en mann og en kvinne i Sjøgata.

iTromsø har vært i kontakt med både restauranteieren og kvinnen som jobbet der – begge har svært ulike forklaringer av hva som egentlig hendte.

Kvinnen, som tidligere jobbet som servitør på restauranten, hevder at hun ble fysisk angrepet av restauranteieren.

Kvinnen forteller at konflikten skal ha begynt da hun ba om noen dager fri for å reise til Oslo.

- Sjefen min sa det var greit, men at jeg måtte ta noen vakter når jeg kom hjem. Da jeg ringte han opp for å spørre hvilke dager jeg skulle jobbe, sa han at jeg hadde sparken og han ikke ville se meg igjen, hevder kvinnen, som ønsker å være anonym fordi hun ikke lenger føler seg trygg.

Trusler

Hun sier at hun ba hun om å få en begrunnelse på hvorfor hun hadde fått sparken. Samtidig fortalte hun også at hun ville ta saken videre til LO eller Arbeidstilsynet.

- Jeg har heller aldri fått lønnsslipp, og jeg tror jeg har jobbet svart, sier hun.

Hun hevder videre at arbeidsgiveren truet henne over telefon senere.

- Han ringte meg og sa mange stygge ord, blant annet at jeg kunne føle meg trygg i Oslo, men ikke i Tromsø, sier hun.

Samme dag kontaktet hun Arbeidstilsynet angående situasjonen, og de ba henne skrive et brev til arbeidsgiver.

- Jeg gjorde det, og dro for å levere brevet og hente tingene mine på arbeidsplassen. Jeg tenkte jo at han ikke ville gjøre meg noe, forteller hun.

Ble angrepet

Da hun kom til arbeidsplassen møtte hun på sjefen.

- Da sa han at jeg ikke fikk tingene mine. Deretter lugget han meg i håret og dro meg ut av restauranten. Han tok kvelertak på meg, og jeg begynte å gråte, forteller hun.

- Jeg fikk beskjed om at det var jeg som måtte roe meg ned. Så kom det en syklist forbi og ba sjefen min om å slutte, sier hun.

Hun ringte deretter politiet.

- Politiet kom, og jeg gikk for å snakke med dem. Arbeidsgiveren gjorde det samme, men han hevdet at jeg angrep han. Jeg forklarte situasjonen til politiet, og de tok ham med seg, men han ble løslatt senere. Nå føler jeg meg ikke trygg i Tromsø, sier kvinnen, som nå har forlatt byen på grunn av episoden.

- Stemmer ikke

Restauranteieren forteller til iTromsø at det kvinnen forteller ikke stemmer.

- Grunnen til at hun mistet jobben var at kunder klaget på oppførselen hennes. Jeg ringte henne og forklarte at hun ikke kunne jobbe her lengre. Da hun sa at hun ville gå til Arbeidstilsynet sa jeg at det var greit, forteller arbeidsgiveren.

Kvinnen skal ha jobbet under en såkalt prøveperiode, som skulle vare fra midten av mai til midten av juli.

Han forteller at han kontaktet politiet på grunn av at den tidligere ansatte hadde ringt flere ganger til restauranten under åpningstid for å trakassere dem.

- Da hun kom med papiret fra Arbeidstilsynet var det mange kunder i restauranten. Hun lagde en stor scene, og kastet glass og telefonen min i veggen. Jeg ville få henne ut av restauranten uten å måtte ringe politiet, så jeg holdt henne fast og førte henne ut, hevder arbeidsgiveren.

Da hun selv ringte politiet, hevder arbeidsgiveren at han holdt henne fast til de kom.

- Jeg slo henne ikke. Det ville jeg aldri gjort, og gjestene så hva som skjedde, sier han.

Arbeidsgiveren forteller at han har vært i kontakt med en advokat, ettersom han reagerer på måten politiet håndterte hendelsen.

- Det virket ikke som de ville hjelpe meg. De snakket ikke med noen av vitnene, hevder arbeidsgiveren.

Politiet i Tromsø bekrefter til iTromsø at mannen ble hentet, men senere løslatt. Kvinnen ble kjørt til legevakten, men hadde ingen skader. Politiet har opprettet sak på forholdet og det vil bli etterforsket.