Trond Øvervoll så svart på det da han fredag reiste ut til Vannøya for å klargjøre hytta for besøk langveisfra.

– Vi starter slektstreffet vårt i morgen, tirsdag, og allerede på lørdag skulle det komme folk fra både Oslo, Skien og Trøndelag. Flere skal bo på hytta vår, og derfor var vi der for å klargjøre, slå gress og slikt, forteller Øvervoll.

Da arbeidet var unnagjort og det var tid for kveldsmat ble Øvervoll lang i maska. Komfyren fungerte ikke, varmeovnene fungerte nesten ikke, og lyset i kjøleskapet blinket.

– Vi så for oss at det ville bli en hel masse arbeid med å få skaffet nye hvitevarer og varmeovner på så kort tid. Så kom ideen med å ringe Troms Kraft for å høre om de visste råd.

– Velsigne dem

Telefonen ble tatt, og Troms Kraft var snar på pletten.

– Jeg snakket med en uhyre trivelig kundebehandler som sa at strømnettet kunne være overbelastet hvis det var mange som brukte strøm i Slettnesområdet der vi har hytte. Da han sa at de kunne sende reparatører ut tidlig lørdag morgen fikk jeg nesten hakeslepp. Jeg måtte dobbeltsjekke om han virkelig mente dagen etterpå og ikke uka etterpå, sier Øvervoll og ler.

Og ganske riktig, da Øvervoll våknet lørdag morgen sto det allerede tre reparatører fra Troms Kraft oppe i strømstolpene.

– Der sto det tre karer som alle var i strålende humør. De var smørblid, og på overtid, så velsigne dem!

Rundreise

De tre hadde blitt innkalt fra Sørreisa, og hadde tidlig lørdag morgen kjørt til Tromsø for så å ta ferga ut til Vannøya.

– Det er en ganske lang tur å ta, spesielt på overtid, sier Øvervoll.

De lokaliserte først ingen feil, og tilbød seg da å dra til Hansnes for å hente en ny kabel de kunne montere for Øvervoll.

– Da tilbød de seg å komme tilbake i august for å grave opp den gamle kabelen og legge den nye under jorda. Heldigvis, kan man vel si, så fant de til slutt to feil på strømnettet. De fikk reparert feilen, og alt ble OK. Det er nesten ikke til å tro hvor løsningsorientert Troms Kraft var i denne saken.

Dermed ble slektstreffet reddet, og alle de 40 gjestene kan forvente seg både varme og mat.

– Nå må jeg rett og slett skifte leverandør og gå tilbake til Troms Kraft! Når man yter en slik fantastisk service er det fint å kunne gi litt ros i etterkant, sier Øvervoll.

iTromsø har forsøkt å komme i kontakt med Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft, men har ikke lykkes.