Musikkåret 2016 har inneholdt mange oppturer og nedturer for konsertglade tromsøværinger.

Ved nyttårsskifte listet vi opp Violet Road, Kristin Loftås, Ondt Blod og Agy som artister som virkelig kunne ta steg. Nesten alle tipsene gikk inn.

Agy

Fikk vist seg frem under By:Larm i Oslo, slapp flere singler og ikke minst bidro på Joddski sin nye plate, noe som bare økte interessen for den tromsøbosatte jenta. Vi skal heller ikke skrive henne av i 2017 hvor hun frister med flere konserter og flere singler etter et lengre sykeopphold i høst.

Ondt blod

Slo for alvor gjennom med plata «Finnmark», som blir listet som en av årets beste plater i flere av våre landsdekkende aviser. I tillegg har hardcorerockerne spilt under Roskildefestivalen i Danmark, noe bare tre tromsøband har gjort tidligere.

I tillegg leverte bandet en konsert under Bukta til toppkarakter hos vår anmelder. Dette lover godt for fortsettelsen.

Violet Road

Fikk seg nok en tur til Danmark hvor de ble godt mottatt, i tillegg til å ha spilt to utsolgte konserter på The Edge i Tromsø. Det som riktignok er mest imponerende er antall utsolgte hus i resten av landet, hvor høydepunktet nok var to utsolgte hus på Byscenen i Trondheim på samme kveld. Trønderne elsker altså Violet Road, som har hatt et konsertår uten like. Riktgnok venter vi fortsatt på det store gjennombruddet internasjonalt for Violet Road.

Kristin Loftås

Viste lovende takter med singelutgivelsene og ikke minst med sin særegne stemme. Har derimot vært litt anonym ettersom hun ikke har fått snekret seg et godt backingband. Vi venter i spenning på flere utgivelser og gode konsertopplevelser fra Kristin Loftås.

2017

Vi går inn i det nye året med forhåpninger at flere artister og band skal vise seg frem for resten av landet, og ikke minst verden. Her er de fire vi har mest troa på:

Snö

Pop-elektronika-duoen i Snö er allerede godt inne hos P3 og blir listet hver gang de slipper en låt. Publikum ser også ut til å elske Agersborg og Hotvedt, som allerede har levert vanvittige liveshows både på Trænafestivalen og på Driv i Tromsø. Nå gjelder det bare å frelse resten av landet. Kom dere ut på scenen!

The Modern Times

Gutta fra Red Headed Sluts har skifta navn og omsider skaffet seg et skikkelig promoselskap. Her ser vi allerede tendenser som kan bane vei for tromsørockerne. Med store konserter og album i sikte kan kanskje 2017 bli året for The Modern Times.

Lüt

Imponerer stadig med sitt nye sound og sine fengende singler. Ofte innom P3 og trekkes stadig frem av Urørt-redaksjonen. Rapportene om forrykende liveshow legger heller ingen demper på forventninge inn mot 2017. Noe stort er på gang hos ungdommen.