TIL: Jostein Gundersen spås en glitrende sesong i 2017.

Jostein Gundersen (20), fotballspiller Tromsø Idrettslag

Det unge TIL-talentet fikk gjennombruddet sitt i 2016-sesongen. Spilte riktignok bare cirka halvparten av kampene, men gjorde seg bemerket i den tiden han var på. I en verden der alle fotballspillere skal være offensive midtbanespillere eller spisser er Gundersen en befriende nådeløs midtstopper. God å hindre motstanderen i å skape sjanser, men også god til å score mål. Tre nettkjenninger i eliteserien for Gutan. Forventes å ta ytterligere steg i 2017, og bør slå igjennom nasjonalt.

SKI: Torgeir Sulen Hovland (22) har allerede god nasjonal standard. Kan Hovland være den som slår virkelig gjennom i 2017?

Torgeir Sulen Hovland (22), skiløper Kvaløysletta Skilag

Den tromsøbosatte harstadværingen har i det stille utviklet seg til å bli en spennende løper av god nasjonal standard. Mange har fått med seg at Tromsø har gode kvinnelige skiløpere med Silje Theodorsen og Anna Svendsen i spissen. Vi tror Hovland kan være en av de på herresiden som kommer til å prestere godt i 2017. Ikke glem at dersom man presterer godt i norsk standard i langrenn er man i verdenseliten.

BUNDESLIGAEN: Marie Dølvik har nettopp signert for Wolfsburg i Tyskland. Det blir spennende å følge eventyret videre.

Marie Dølvik (19), fotballspiller Wolfsburg

Tromsøværingen som i mange år spilte med gutta i Stakkevollan ble rett før jul klar for Bundesliga og storklubben Wolfsburg. Hun har allerede klart det mange drømmer om, men det er uansett all grunn til å følge med Dølviks utvikling i 2017. Kanskje A-landslaget er neste for den ekstremt talentfulle fotballspilleren som tok overgang fra Toppserielaget Stabæk til Tyskland.

VOLLEYBALL: Kristoffer Østvik fortsetter å imponere oss. Spørs om BKT klarer å beholde unggutten inn mot neste sesong.

Kristoffer Østvik (21), volleyballspiller BK Tromsø

BK Tromsøs fenomen er en spiller man bør få sett i aksjon før han forsvinner fra byen. Trass i sin unge alder er han lagets beste spiller, og herjer periodevis med motstanderne. Er spådd en snarlig proffkarriere av mange som følger 21-åringen tett.

ALPINT: Mariell Kufaas fortsetter med imponerende resultater. Hva kan vi forvente i 2017?

Mariell Kufaas (17), alpinist, Tromsø Slalåmklubb

Bosatt på Oppdal kjemper Kufaas for å utvikle seg videre som alpinist. Deltok på FIS-renn i Hemsedal i desember, og spås en lysende fremtid i bakken. Norge har en rekke herreutøvere som markerer seg i denne idretten. Kanskje Mariell fra Tromsø kan bli den neste store kvinnelige alpinisten?