Det har vært en lang uke for Nobina med mye negativ oppmerksomhet knyttet til selskapet, og hybridbussenes evne til å holde seg på vinterveiene i Tromsø. Nå forteller markedssjef, Magnar Nilssen, at Nobina har satt i gang tiltak.

– Hybridbussene er hovedproblemet vårt, og vi har valgt å ta inn ekstern kompetanse for å evaluere dem. De skal se på bussenes fremkommelighet og egnethet på vinterføre, sier Nilssen.

Han forteller at de ønsker andrehåndsvurderinger som et supplement til de interne tilbakemeldingene fra sjåførene.

– I tillegg har vi en gjennomgang av alle hendelser den siste tiden, der ser vi på om noe kunne vært gjort annerledes, samt at vi gjør en del tiltak internt, forteller markedssjefen.

Får stryk

Både byrådsleder, Øyvind Hilmarsen, og fylkesråd for samferdsel, Terje Olsen, forteller i dagens iTromsø at de krever tiltak fra Nobina. Hilmarsen sammenligner hybridbussene med hurtigbåtene, og kaller dem for veiens yoghurtbeger. Fylkesråden krever en redegjørelse for den siste tidens mange uhell.

– Jeg går ut fra at vi blir invitert til et møte med fylkesråden for å drøfte utfordringer opp mot kontrakten, så tar vi det der ifra, sier Nilssen.

Torsdag morgen var det igjen forsinkelser og innstilte avganger.

– Problemene skyldes i all hovedsak utfordringer knyttet til kjettingbruk. Blir det glatt i løpet av vakta skal vi stanse å legge på kjettinger. Vi er nødt til å prioritere for å sikre oss god fremkommelighet, og terskelen for å legge på kjettinger veldig for tiden, sier Nilssen.