– Jeg sendte inn en klage til Bydrift i slutten av oktober og har fått beskjed over telefon at den ble avslått. Nå ser jeg ikke bedre råd enn å anmelde de, sier Odd-Arne Magnussen.

Det var på ettermiddagen 22.oktober at han kom kjørende fra Berg mot sentrum. Han hevder han ikke så noen form for skilting som indikerte at han måtte sette ned farten, og det endte med at han kjørte i en om lag 30 centimeter dyp grøft som Bydrift hadde gravd opp for å legge drenering. Det ga han skader på bilen som koster han opp mot 25.000 kroner å reparere.

Mistet taket

Han så en person som jogget like før han traff på grøften, og kjørte da i rundt 30 kilometer i timen. Den opprinnelige fartsgrensen var på 60 kilometer i timen.

– Jeg fikk meg et skikkelig hopp. Jeg mistet taket på rattet, alt ble bare slått ut av hendene på meg. Hadde jeg kommet i 60 kilometer i timen som skiltingen indikerte, så hadde jeg tatt med meg joggeren og havnet rett i grøfta, sa Magnussen da iTromsø tidligere omtalte saken.

Har bevis

Han kontaktet Bydrift umiddelbart etterpå, og forklarte at det ikke var skiltet. Da han noen timer etterpå kjørte samme vei tilbake var skiltene satt opp.

– Skiltplanlegging bør gjøres mens arbeidet pågår, om de ikke skal gjøre seg ferdig med et arbeidsstykke før de går for dagen. Det er deres ansvar å sikre plassen skikkelig, og da jeg kjørte der første gang var ikke det gjort, hevder Magnussen.

Etter at han leverte inn klagen til kommunen håpet han å få et positivt svar. Men to uker etterpå fikk han en telefon om at kravet har blitt avvist.

– Når de ikke rydder opp håper jeg politiet kan gjøre det. Jeg har fotobevis på hvordan skiltingen var da jeg kjørte der, og har også flere andre momenter som underbygger min sak, sier Magnussen.

– Har fulgt reglene

Han hevder at Bydrift har gjort en feil, og når de nekter å betale han erstatning for skadene på bilen mener han at det blir en prinsippsak.

– Det er utrolig mange som opplever å få krav avslått på grunna av feil fra kommunens side, så dette er på mange måter også en prinsippsak. Når de ikke har gjort jobben sin nekter jeg å betale for skadene, når jeg har bevis på at jeg kjørte svært forsvarlig, mener Magnussen.

Han er villig til å gå rettens vei for å ordne opp i saken, men enhetsleder for Bydrift, Dag-Ivar Andreassen, mener Bydrift har sitt på det rene.

– Vi har nok av dokumentasjon som viser at vi fulgte forskriftene i denne saken, og derfor ble erstatningskravet avslått. At han har politianmeldt det er hans sak, og nå får politiet avgjøre dette videre. Men det er slett ikke sikkert at utfallet blir slik han ønsker, sa Andreassen da iTromsø gjorde han oppmerksom på anmeldelsen.

ANMELDER BYDRIFT: Odd-Arne Magnussen fikk skader på bilen etter det han mener er dårlig skilting av Bydrift. Erstaningskravet ble avslått fra kommunen, og nå anmelder han saken. Foto: MICHELLE BJELLMO