Bente Holtan Openshaw er klinikkleder og var med på å starte privatklinikken i Tromsø for snart 12 år siden. Nå gjør de om lag 600 operasjoner årlig, fra brystoperasjoner til fettfjerning og neseplastikk.

– Gjennomsnittsalderen på operasjoner hos oss er 36 år, men vi har mange som er yngre enn det inne til konsultasjon, sier Openshaw.

Aldersgrensen for få brystimplantater av silikon er 18 år, men selv om man er gammel nok, er det ikke alle får oppfylt drømmen om større bryster.

En av de som fikk oppfylt drømmen på Teres er bloggeren TCMN.

– 3 av 10 får ikke et tilbud hos oss. Mange av dem vi sier nei til er unge. Hvis vi vurderer det slik at vi ikke kan innfri deres forventninger, så får de ikke operasjon her, sier Openshaw.

Grensene flytter seg

Mange unge håper livet skal bli bedre om de fikser på utseendet. De får en virkelighetsorientering, forteller klinikklederen.

– De som er mellom 18 og 20 må gjennom hardere samtaler enn de som er eldre. Det er veldig få vi opererer i den aldersgruppen. Jeg tror nesten de kan telles på én hånd i år, sier hun.

Brystoperasjoner er fortsatt det de gjør mest av på Teres. Trenden har holdt seg over tid. Selv om aldersgrensen har gått ned fra 20 til 18 år, er de fleste kundene eldre.

– Grensene har flyttet seg, og en 40-åring er gårsdagens 30-åring. Flere av disse kundene gjør det ikke for at hele verden skal se det, men for sin egen del, sier Openshaw.

Flere menn

At det er et marked for plastisk kirurgi i Nord-Norge, er det ikke lengre noen tvil om. I 2007 åpnet Teres ny klinikk i Bodø. Nordlendingene er villige til å betale.

– 80 prosent av det vi gjør, er operasjoner som privatpersoner betaler for. Skulle vi basert vår drift på avtaler med det offentlige, ville det ikke vært butikk i det, sier Openshaw.

Kundetilfanget øker i takt med nye tilbud og metoder. Siden starten i 2002 har plastikkirurgi blitt mer vanlig. Openshaw ser at de mannlige kundene også blir flere.

– Menn er blitt mer opptatt av hvordan de ser ut. Flere ønsker å operere tunge øyenlokk eller fjerne «håndtak» på rundt midjen, forteller hun.

BIKINIKLAR: I høst var Nielsen å se på skjermen i realityserien Charterfeber på TV3. Foto: TV3 Foto: TV3