Styret i driftsselskapet Skips AS Nordfisk har stevnet forsikringsselskapet for retten, og rettsmegling er berammet i Nord-Troms tingrett til våren.

– Vi har engasjert jurister som har jobbet med saken fram til årsskiftet, men har fortsatt ikke kommet til enighet, sier styremedlem Tom Schreuder i Skips AS Nordfisk.

Vil ha løsning

Styret har i det lengste forsøkt å komme til en løsning med forsikringsselskapet Tryg, som har nektet å betale oppgjøret som Skips AS Nordfisk mener å ha krav på. For driftsselskapet til Fjellheisen er det snakk om tapte inntekter på mellom 4 og 5 millioner, etter driftsstansen i fjor vinter.

– Vi synes i utgangspunktet at det er unødvendig å bruke rettsvesenet i en slik innelysende sak, og håper fortsatt at vi kan komme til en løsning før det går så langt, sier Schreuder.

Tvistesak

Det var under vedlikeholdsarbeid i fjor vinter at det ble oppdaget at den ene vaieren måtte skiftes. Slitasjen var ikke kritisk for sikkerheten på anlegget, men driftsselskapet tok ingen sjanser og besluttet at begge vaierne umiddelbart måtte byttes.

Dermed ble heisen ble stående mellom 9. oktober og 18. mai, noe selskapet tapte mange penger på. Driftsselskapet var ifølge Schreuder forsikret med både mot driftsavbrudd og maskinfeil, men har i ettertid havnet i en tvist med forsikringsselskapet Tryg.

Vil finne løsning

Tryg sendte fredag et prosesskriv til Nord-Troms tingrett der de bekrefter at de ønsker en rettsmegling.

– I utgangspunktet er ikke dette en opplagt sak, fordi forsikringen som er tegnet, ikke dekker skader på vaieren, slik Tryg oppfatter det, skriver forsikringsselskapet i en e-post til iTromsø.

– Når det er sagt, er Tryg innstilt på å finne en løsning og gå i dialog med kunden. Vi har fått frist fra retten til utløpet av januar med å ta stilling til spørsmål om rettsmegling, og etter en samlet vurdering har vi funnet ut at det kan være hensiktsmessig i denne saken.

Tom Schreuder Foto: Tor Farstad