Havnearbeidere fra hele landet gikk klokken 14.30 til ulovlig blokade av den nordgående Hurtigruten for å hindre det de mener er streikebrytere fra å losse og laste skipet.

- Dette gjør vi for å støtte medlemmene i Tromsø Havne- og Transportarbeiderforening, som etter å ha blitt tatt ut i en fullt lovlig streik har fått sine faglige rettigheter satt til side av Nor Lines, sier tidligere redaktør i Transportarbeideren og en av koordinatorene bak aksjonen, Vegard Holm.

iTromsøs reporter på stedet forteller at politiet klokken 15.15 ankom kaiområdet der demonstrasjonen foregår.

Leder i Tromsø Havne- og Transportarbeiderforening, Geir Ingebrigtsen, forteller at medlemmene i foreningen fra Tromsø ikke vil gå inn på området, ettersom de er i sympatistreik.

Les også: Demonstrerer mot streikbryteri.

- Vi vil derimot demonstrere utenfor området for å støtte til de som har kommet oppover for å støtte oss, sier han.

Kapteinen på hurtigruteskipet Nordkapp, Hermod Nilsen, forteller at det er rundt 30 paller med varer som de ikke får lastet av, og rundt 50-80 paller som de ikke får lastet på - på grunn av demonstrasjonen.

- For oss utgjør det ikke så mye trøbbel, men det er jo trist for de som ikke får varene sine, mener Nilsen.

Les også: Blokkerer havna til Nor Lines.

Også LO i Tromsø støtter den ulovlige blokaden. Nestleder Kristine Larsen forteller at det bare skulle mangle at LO i Tromsø støttet opp om kampen til medlemmene til Tromsø losse- og lasteforening.

- De er i en utrolig utsatt posisjon, og vi må gjøre alt vi kan for at folk skal forstå hva dette handler om. Det er ikke bare en konflikt som rammer havnearbeiderne - det handler om sosial dumping, og hvem vet hvem som vil bli rammet neste gang, sier hun.

Les også: - NHO oppfordrer til streikebryteri.

Politiet snakker med demonstrantene.Foto: Ronald Johansen
De oppmøtte på demonstrasjonen blokkerte hurtigrutens lasterom. Foto: Ronald Johansen