– Vi har vært gode venner i flere år og har lenge hatt lyst til å gjøre noe i lag – men det har ikke passet hittil, forteller Per Kristian Trollvik i FACE.

Ikke hatt tid

En av grunnene har vært at de har vært veldig opptatt på hver sin kant – Margaret Berger har – som kjent – vært svært opptatt med å representere Norge.

– Hele fjoråret var for henne preget av MGP-jobbing, så det har simpelthen ikke vært tid til å finne på noe i lag, sier Trollvik.

I helga vil han og makker Øyvind Sjøvoll gå i studio sammen med Margaret Berger for å spille inn en singel.

– Det er en låt som er veldig poppete, men som samtidig er litt seigere enn det vi tidligere har laget, sier han.

Mindre ”untz untz” ...

Det er Trollvik og Sjøvoll som har skrevet låten – og Berger skal være med i studio for å ”fargelegge” den med sin stemme. Med andre ord er det en ”FACE featuring Margaret Berger”.

– For å beskrive det kan jeg si at det er veldig dansant, men ikke like mye ”untz untz” som det vil ellers spiller.

Låten er kun spilt én gang foran publikum – det var på grunnlovsmarkeringen i sentrum tidligere i år.

Gleder seg

Trollvik sier at han gleder seg til å gå i studio med Berger.

– Hun er et unikum både som privatperson og artist. Vi gleder oss veldig, sier han.

Lørdag og søndag vil de jobbe sammen i studio med å legge siste hånden på fellesverket.

– Vi har spilt inn deler av låten fra før, nå skal Margaret legge på vokal og vi skal snekre litt på det endelige resultatet, sier Trollvik.

Det er Face og Bergers første felles produksjon, men neppe den siste, sier han videre.

– Vi gjør kanskje flere ting sammen på sikt.

Eget studio

Låten skal spilles inn i FACEs eget studio, men skal antakelig få sin endelig miks utenfor studioet, forteller Trollvik.

– Vi kommer antakelig til å overlate til noen andre å lage den endelige versjonen av låten. Det kan være veldig nyttig å slippe til andre krefter for å få ny input, sier han.

MGP-MARGARET: FACE går i studio med den norske MGP-vinneren fra i fjor, Margaret Berger. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Foto: Lien, Kyrre
The FACE: Per Kristian Trollvik, Paulo Alejandro Velasquez og Øivind Sjøvoll. I helga skal de spille inn en singel sammen med Margaret Berger. – Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe i lag, men har ikke hatt tid, sier Per Kristian Trollvik. Foto: Marius Hansen Foto: Marius Hansen