I en e-post unndratt offentlighet, som iTromsø har fått tilgang til, orienterer organisasjonssjef Wenche Bergmo på vegne av kommunalsjef Øystein Nermo de ansatte om at Sollid ikke lenger fungerer i stillingen som sjef for Brann og redning. Han er erstattet av varabrannsjef Caj Christiansen. Ifølge Bergmo skal sistnevnte fungere inntil videre.

Les også: "Brannsjefen mister jobben"

Innkaller tillitsvalgte

Videre skriver Bergmo at den videre behandlingen av saken blir ivaretatt av nevnte Nermo. Han vil relativt raskt innkalle de tillitsvalgte til et møte.

Les også: "Krever krafttak for å rydde opp i Brann og Redning"

Det er bare en drøy måned siden Nils Ove Sollid - i brevs form - ble orientert om at han ikke lenger hadde noen jobb i kommunen. Den avgjørelsen ble tatt i kjølvannet av alt bråket som har vært rundt brannsjefen de siste månedene. En granskning i det interkommunale revisjonsselskapet KomRev og kommunens kontrollutvalg avdekket en rekke ting - blant annet biinntektene som Nils Ove Sollid har operert med de siste årene. Samlet utgjør det millionbeløp - penger som kommer i tillegg til lønnen som brannetatens øverste sjef.

Taus Sollid

iTromsø har i kveld forsøkt å få en kommentar fra brannsjef Sollid. Han har imidlertid ikke respondert på våre henvendelser.

Heller ikke en ferierende kommunaldirektør Øystein Nermo ønsker å uttale seg.

Les også: "Brannledelsen må ta sitt ansvar"

Tillitsvalgt Charles Jacobsen bekrefter at han og resten av staben ved Brann og redning er orientert om den siste utviklingen i saken. Ut over det vil han ikke kommentere forholdet fordi det er snakk om en personalsak.

Ikke tillit

Ifølge en undersøkelse hos Brann og redning tidligere i år, svarte over 90 prosent av mannskapene at de ikke har tillitt til Sollid som sjef. Tilliten ble ikke bedre da de nevnte granskningene avdekket uregelmessigheter med reiseregninger, håndtering av arbeidsmiljøet, brudd på anbudsreglene ved anskaffelse av utstyr og materiell samt mulige sammenblandinger av privat- og jobbøkonomi.

Dårlig lederskap

Tidligere har også de tillitsvalgte - nevnte Jacobsen og Erik Banjaminsen - i flere intervju med iTromsø påpekt det dårlige lederskapet til sin sjef, hans sammenblanding av den kommunale stillingen og hans private selskap og mulige økonomiske sammenblandinger.

Fungerende brannsjef Caj Christiansen sier at det er hans oppgave å tiltre når brannsjefen har fravær - eller som i dette tilfellet er suspendert.

­- Blir dette en langvarig affære, må noen tiltre i min stilling. Om det skal skje, blir opp til kommuneledelsen å avgjøre, sier en ordknapp Christiansen.