De tillitsvalgte, Charles Jacobsen (Delta) og Erik Benjaminsen (Fagforbundet), mener partene må løse dette sammen uten å skylde på hverandre.

Ryddighet

– De ansatte fagforeningene er opptatt av ryddighet og at lover og regler skal følges. Dette er verdier som arbeidstakerorganisasjonene setter høyt og jobber med hver dag, understreker duoen i en pressemelding til iTromsø.

– Da denne saken kom fram i media i onsdag, kontaktet idrettslaget både fagforeningene, advokat og Skatt Nord for å få bistand til bedre forståelse for hvordan reglene er for denne type oppgrad.

Underlig

– Det er svært underlig at ledelsen ved Brann og redning er overrasket over det som er kommet fram. I etaten har ledelsen – i større og mindre grad – selv vært delaktig i idrettslagets aktiviteter.

– I mange år har kommunen og det lokale næringslivet gitt idrettslaget oppdrag og betalt for det. Hvis ordningene de selv har vært med og inngått viser seg å være på kant med lovverket, underbygger det at ledelsen også på dette området har manglende kontroll og styring på driften, sier Jacobsen og Benjaminsen.

Velferdstilbud

Ifølge duoen har idrettslaget vært velferdstilbudet på stasjonen i flere tiår – fordi det ikke er avsatt midler til det i budsjett.

– Sånn sett kan man si at de ansatte har jobbet dugnad for å dekke egne velferdstiltak.

– Idrettslaget har frem til nå handlet i god tro og gjeldende avtaler er formalisert med ledelsen.

Innenfor rammene

Jacobsen og Benjaminsen presiserer at dugnadsinntektene har vært i størrelsesorden 250.000 kroner i året. Med rundt 80 ansatte, utgjør dette 3.125 kroner i snitt. Det er godt innenfor rammen på 6.000 kroner som er grensen for hvor mye noen kan tjene på dugnadsarbeide.

– Inntektene, som stammer fra spylejobber og pynting av byen før jul, har også bidratt til å finansiere deltakelse i organisert bedriftsidrett både på lag- og individuelt nivå.

Brannsjef Nils Ove Sollid ønsker ikke å kommentere utspillet fra de tillitsvalgte.