- Det har vært flere interesserte, men foreløpig har vi ikke fått inn noen bud, forklarer Jon Rye-Holmboe, daglig leder i Privatmegleren.

Siden begynnelsen av mars har eneboligen på 418 kvadratmeter i Rektor Qvigstadsgate 44 vært til salgs for 10 millioner kroner. Etter at Hansmarkveien 61 ble solgt for 10,5 millioner kroner i sommer, har boligen i Rektor Qvigstadsgate vært Tromsøs dyreste salgsobjekt.

- Her opererer vi i en prisklasse der det omsettes svært få boliger, men samtidig finnes det helt klart et marked for denne typen boliger, mener Rye-Holmboe.

Senker ikke prisen

Huset ble tatt av markedet før sommeren, men er nå tilbake som salgsobjekt.

- Vi ble enige om at det var riktig med en pause. Etter at boligen kom tilbake på markedet nå etter sommeren, har vi hatt nye henvendelser på den, sier megleren.

Ifølge ham er det foreløpig ikke aktuelt å senke prisantydningen på 10 millioner for å få solgt huset.

- Det har så langt ikke vært noe ønske fra selgeren om å gå ned i pris. Det man må huske på med denne boligen er at den er på størrelse med tre vanlige eneboliger når det kommer til antall kvadratmeter. Selv om det ikke har vært gjort hittil, er det dessuten muligheter for å etablere en utleieenhet i huset, påpeker Rye-Holmboe.

Samme eier

Hittil er det flere ulike potensielle kjøpere som har vist interesse for eneboligen.

- Det har vært snakk om både godt voksne og småbarnsforeldre, avslører megleren.

Han kan for øvrig informere om at huset har vært bebodd av dagens eiere helt siden det ble bygd i 1987.

- Dette er uten tvil en spesiell bolig som ble bygd etter eiernes preferanser og ønsker, forklarer Rye-Holmboe.

- Hvor lang tid tror du det vil ta å få solgt huset?

- Det er vanskelig å si. Vi trenger bare én kjøper, så vedkommende kan dukke opp i neste uke allerede, samtidig som det kan ta betydelig mer tid, innrømmer megleren.