– Vi bestemte oss tidlig for at vi ville ha et moderne preg. For å hente inspirasjon har vi kikket i mange kataloger og sett på hus når vi har vært på reise, forteller Trond Stormo.

I 2004 startet ekteparet Beate og Trond Stormo å planlegge drømmehuset i Anton Jakobsens vei i Tromsdalen. På dette tidspunktet bodde de på samme tomt, men i et hus som nå er nærmeste nabo. En ekstra tomt ble utgått fra denne eiendommen, som da var parkeringsplassen deres.

I 2008 startet byggingen av huset, og rett før jul i 2009 sto funkisvillaen klar til innflytting.

Eneboligen er på 320 kvm og fordeler seg over tre etasjer. I første etasje finner man en åpen kjøkkenløsning og en stue med en takhøyde på 2,8 meter, samt vinduer fra tak til gulv med sjøutsikt.

Dette var de 20 dyreste boligsalgene i mars!

Gjennomgående i første etasje er den grå betongen, hvite detaljer og sertifisert merbautreverk. I underetasjen har de tre soverom og en kjellerstue. Den øverste etasjen er et kvadratisk takhus med terrasse.

– Huset består av gips, betong og glass. Huset ble støpt på stedet, og dette er i utgangspunktet veldig spesielt. Det er ikke elementbygg. Det tok et halvt år å støpe veggene og etasjeskillene, forteller han.

Kostnadene på alt, inkludert verdien på tomten, som er på 800 kvadratmeter, ligger på åtte millioner kroner, men da er det ikke regnet med arbeidspenger.

– Vi er heldige som hadde en tomt som var stor nok til å bygge dette huset. Vi har hatt venner og familie som har stått på for å hjelpe oss. Samtidig har vi økonomi til å realisere dette huset, sier han.