• Stenberg-eiendommen – 620 boenheter

  • Kroken Vest – 165 boenheter

  • Øvre Kroken – 500 boenheter

  • Steinbruddet – 230 boenheter

I tillegg kommer planer på utbygging av et område like nord for Skjelnan skole, der Skjelnan Utbygging AS går svangre med ytterligere 500 boenheter.

Om de fire første prosjektene blir realisert vil bydelen Kroken vokse med over 1.500 boliger – og om det bor tre personer i hver bolig tilsvarer dette en befolkningsøkning på 4.500 personer.

I dag bor det cirka 8.500 personer i Kroken og Tomasjord.

Salget startet

Av de fire første prosjektene er det to som ligger noe foran de andre i løypa når det gjelder starttidspunkt. Kroken Vest – eller Haveng som området er døpt til i salgsprospektene – er allerede inne i salgsfasen, mens Øvre Kroken er like rundt hjørnet.

– Vi har per nå solgt ti leiligheter, og vi håper på å selge ytterligere 10-12 leiligheter i den nærmeste tiden. Om salget går som vi håper, vil første byggetrinn være innflyttingsklart til neste høst, sier Ivar Nerdahl i Sne Eiendom.

Det skal bygges fem blokker i Kroken Vest, mens det skal bygges et 20-tall blokker og terrassehus i Øvre Kroken.

– Vi håper på å være i gang– Vi håper på å være i gang med bygging allerede neste sommer, forteller Svein Dalsbøe, administrerende direktør i Bo Nord (tidligere Tromsø Boligbyggelag).

Vil bygge i ti år

Området som skal bygges ut ligger like ovenfor Rikets Sal i Kroken.

– Vi ser for oss ganske lang byggetid – kanskje så mye som ti år. Da snakker vi om cirka 50 boliger per år, sier Dalsbø. Like nord for Kroken Vest – på andre siden Krokenelva – planlegger Odd Berg-gruppen å bygge i overkant av 600 boenheter.

Der ble reguleringsplanen for området godkjent av byrådet i forrige uke.

– Vi har ventet på å få trinn 2 godkjent før vi går i gang med detaljplanlegging. Jeg håper at vi skal kunne være i gang med det konkrete arbeidet allerede i høst, sa Erlend Sundstrøm – administrerende direktør i Odd Berg-gruppen til iTromsø da planene ble godkjent.

Langt fram

Planene for Steinbruddet i Kroken Sør er mer usikre. Der er det Lunheim Utbyggingsselskap – som eies av Veidekke – som sitter på rettigheter og eiendom.

Der er det godkjent en reguleringsplan som omfatter 230 boenheter.