Onsdag 10. desember åpner Helmersen Delikatesser en såkalt pop-upbutikk i første etasje hos Nerstranda. Der skal de ha utsalg fram til julaften.

– Vi ønsker å kunne gi folk ro, harmoni og gode smaksopplevelser i julerushet, sier Marius Graff, som sammen med Joakim Wikström tar en midlertidig overgang fra Storgata til Nerstranda.

– Dere har allerede en butikk i sentrum, er det rom for en til?

– Jeg synes kjøpesenteret har blitt mye mer attraktivt det siste halve året, og vi tror nå at vi kan treffe et annet kundesegment her, sier Sindre Helmersen.

Ingen servering

Det vil likevel ikke være en Helmersen-butikk slik man kjenner den fra Storgata og Jekta.

– Vi kommer til å ha en disk i første etasje, men det blir ikke noe kafépreg eller servering her med mindre man har med seg gaffel i lomma, sier Wikström.

– Pop-upbutikken kommer ikke til å være fullskala Helmersen, men en smak- og gavehandel, sier Graff.

Fokuset vil være på julegaver og god smak i førjulstiden.

– Det blir stadig mer populært å gi mat og smaksopplevelser til jul, og når vi kommer oss på plass her kan man fullføre hele julehandelen på et senter. Det var liksom bare vi som manglet, sier Wikström og ler.

Disken skal plasseres midt i gangen i første etasje, like ved heisene.

Lokal satsing

Senterleder Veronica Evertsen er godt fornøyd med å få Helmersen inn på senteret.

– Det er ingen hemmelighet at Helmersen Delikatesser har stått på ønskelisten min lenge, og det er veldig gledelig at de endelig kommer. Helmersen er en lokal kvalitetsleverandør, og vi gleder oss til de er i gang til uka, sier Evertsen.

– Dette konseptet passer godt inn på et kjøpesenter, mener Helmersen selv.

– I og med at vi er her i en relativt kort periode er dette også en god test for hvordan vi blir mottatt på senteret, sier han, uten å ville si noe om det er en mulighet for at Helmersen delikatesser blir værende på senteret på permanent basis.

– Det er fornuftig å åpne her i forbindelse med julehandelen, men vi har bare planer om å være her til og med julaften, sier han.