Pingvinhotellet UNN Tromsø er planlagt åpnet i slutten av april 2015. Allerede nå frister hotellsjef Astrid Ronesen de ansatte på UNN med rabatterte priser, på sykehusets hjemmeside.

- Den beste markedsføringa vi kan få er at våre egne ansatte benytter hotellet. De første bookingene er allerede kommet gjennom to konfirmasjonsselskap i mai 2015, pluss tre andre arrangement. Hotellet skal være en helt naturlig arena for ansatte, derfor tilbyr vi rabatter til UNN-ansatte, forteller hotellsjef Astrid Ronesen til UNN sine hjemmesider.

Vil ha trafikk

Videre oppfordrer hotelsjefen avdelingslederne til å legge fagdager til hotellet, og benytte både møterom, restaurant og overnattingsmuligheter.

- Andre besøkende og turister leier hotellet når sykehuset har lavdriftsperioder. Det er vi nødt til fordi vi har krav på oss om å drive kommersielt, forteller Ronesen til UNN.no.

Prioriterer heldøgnspasienter

Pasienthotellet prioriterer hvem som skal få lov til å leie rom på det nye hotellet. Øverst på lista står heldøgnspasienter og innkalte pårørende. Deretter følger strålepasienter, polikliniske pasienter og pasienter med dagbehandling. Pårørende som betaler oppholdet sitt selv er tredje prioritet, før UNN-ansatte prioriteres før besøkende. Nederst på prioriteringslisten er også turister.

Hotellet ligger like sør for hovedinngangen til UNN, og det er alarmer ved sengene og på badet. UNN.no skriver at alarmene er det eneste som skiller Pingvinhotellet UNN Tromsø fra et vanlig hotell, og at visjonen først og fremst er at pasienten skal føle seg - og opptre som - en gjest.