MELLOMVEIEN: – Å foreta slike arbeider uten å sørge for at prosjektert arbeidssikring er gjennomført, er et så grovt brudd på plan- og bygningsloven og forskrifter om krav til byggverk at kommunen vurderer forholdet politianmeldt.

Det skriver byutviklingssjef Mette Mohåg til AT Plan & Arkitektur i forbindelse med oppføring av lavblokk i Mellomveien 39.

Tilsyn

Bakgrunnen for brevet er at det er foretatt sprengningsarbeider i byggegropa uten at løsmasselag med påstående trær og støttemur er sikret for slikt arbeid.

Som iTromsø har skrevet tidligere raste deler av hekken til nærmeste nabo ut. Det førte til et tilsyn på tomta, med vurdering av sikringen som var gjort.

Kommunen sendte ut varsel om pålegg samt pålegg om sikring av graveskråninger og byggeplass. Sikringen ble gjennomført ved at hekk ble fjernet, støttemur ble understøttet og sperregjerde flyttet slik at det står på trygg grunn.

Vurderer gebyr

Kommunen mener naboene ikke er godt nok varslet.

– Det er utført arbeider som utførende måtte vite ville medføre skade på naboeiendom selv om han var kjent med at det ikke forelå noen avtale med eier av naboeiendom om dette, skriver byutviklingssjefen.

Hun mener det er gravd og sprengt ut vesentlig mer masser enn det godkjenningen omfatter.

– Kommunen vurderer å ilegge overtredelsesgebyr for dette forholdet, og kommer tilbake til det, skriver Mohåg.

AT Plan & Arkitektur hadde ikke mottatt brevet da iTromsø snakket med dem torsdag ettermiddag.

– Jeg har ikke sett brevet. Som ansvarlig søker koordinerer vi kommunikasjonen og vi sender saken videre til dem som har utført jobben på tomta, sier seniorrådgiver Monalf Figenschau.