Onsdag meldte iTromsø at bussprisene økes. Fra nyttår må du ut med en 50-lapp hvis du kjøper en enkeltbillett på bussen.

Reaksjonene i kommentarfeltet under artikkelen og i sosiale medier har ikke latt vente på seg.

Oppgitte kommentarer

Over 150 lesere har delt sine meninger i kommentarfeltene. Noen kommer med støtte til både Nobina og Troms Fylkestrafikk, men de fleste kommentarene er av det mer oppgitte og hissige slaget.

Her er et utvalg av lesernes reaksjoner:

«50 kr for en buss som aldri kommer? Latterlig» skriver Ruben Horne

«Enda en god grunn til å ikke ta buss! Det blir bare flere og flere grunna gitt» mener Katarina Johnsen

«Å de lurer på hvorfor folk tar mindre buss og kjører mer selv....» skriver Mary-Ann Hamsund Rikardsen

«50kr førr en litn busstur? Detta e latterlig... dåkker burde prioritere å få bussan i rute FØR dåkker sett opp prisan... hadde æ hadd mulighet så hadde æ boikota nobina» raser Jan Magne Jenssen

«Hvorfor øke billettpris når de ønsker at flere skal reise kollektivt?» mener Marianne Johansen

Og til sist; en med et humoristisk syn på de økte billettprisene:

«That's a bargain looking at the pictures you post on here everyday of busses crashed here there and everywhere. 50nok for a ride at the tivoli, only downside is you're late for work and broke now too.» Nick Dean

Frykter ikke færre reisende

Lars Sigurd Eide, markeds- og informasjonssjef i Troms fylkestrafikk, tror ikke de økte prisene vil føre til at færre tar bussen.

- Det frykter vi ikke i det hele tatt. Det vi vet er at kundene ser at de som reiser med kontanter betaler nesten det dobbelte av det de som reiser med reisekortet gjør. Vi vil vise at det å reise på halv pris er smart, og det er en bevisst strategi fra får side.

Det henger sammen med flere grunner, ifølge Eide.

- For det første handler det om sikkerheten til sjåførene med tanke på ran. For det andre handler det om påstigningshastigheten for kunder. Å kunne laste en buss fort er en suksessfaktor for å klare å holde rutetiden. Vårt prefererte reiseprodukt er Tromskortet. Det går raskest, og har de beste prisene og slik vil det være i en del år til.

- Hvilke tanker gjør dere dere om alle reaksjonene?

- Det er ikke Troms fylkestrafikk som setter prisene. Vi tar prisene som fylkesrådet setter til etterretning og legger de ut, sier Eide.

Bevisst økning

- Jeg synes jo at enkeltbilletter er det som er minst interessant å snakke om da de fleste bruker kort og dette er veldig billig, sier fylkesråd Ivar B. Prestbakmo.

Han påpeker at prisøkningen er helt bevisst da de ønsker at færrest mulig skal bruke kontanter på bussen.

- Det er allerede få som betaler kontant og vi vil få slutt på det etterhvert, sier han.

- Jeg tror ikke prisøkningen vil påvirke antallet som tar buss og det er verdt å nevne at Tromsø er den tredje beste kollektivbyen i landet, sier han avslutningsvis.