Brann og redning i Tromsø kommune holdt lørdag et intensivt førstehjelpskurs for tolv personer i Oldervika, der både det lokale brannkorpset og andre innbyggere deltok. Karl-Alberth Hansen, daglig leder i Karls Fisk og Skalldyr og medlem av det frivillige brannkorpset, har nemlig gitt en hjertestarter i gave til hjembygda si ved Ullsfjorden, til en pris på 10.000 kroner.

– Nå er hjertestarteren endelig på plass i branndepotet. Det vil være en nøkkelboks på utsiden slik at man kan få tilgang til den om man har behov, men man håper jo selvsagt at det ikke skal være nødvendig å ta den i bruk i det hele tatt, sier han.

Takker brannmannskapet

Karl-Alberth Hansen takker Brann og redning for at de tok seg tid til å holde et slikt kurs for befolkningen i Oldervika. Kurset varte i 6–7 timer, og tok også for seg hjerte-og-lunge redning.

– Det ble gjort en kjempejobb, sier han fornøyd.

Billig forsikring

Selv har han også kjøpt inn en lik hjertestarter til bedriften hans, og flere av de ansatte er kurset i bruk av hjertestarteren. Den nye hjertestarteren i bygda kan også være til nytte for andre i nærliggende områder, dersom det skulle være behov.

– Når hjertet svikter så er det snakk om minutter, og vi er langt unna Tromsø. I tillegg til avstanden, har vi også ofte stengte veier på grunn av dårlig vær eller skred, og det er ikke alltid at et helikopter kan fly hit. Dette er en billig forsikring om man skulle behøve øyeblikkelig hjelp, sier han.

Hansen sier at de vil informere AMK om lokaliteten til den nye hjertestarteren i bygda, slik at de er informert om den dersom det skulle være behov for den i nærliggende områder.