I april åpnet Clarion hotel The Edge sine dører. Likevel har nok ikke de fleste fått mulighet til å beske skybaren, som ligger i 11. etasje, ettersom denne kun har vært brukt til spesielle anledninger og konferanser.

– Fra mandag av og gjennom hele juli skal vi ha åpent for lunsjservering og noen kvelder skal vi også ha forskjellige arrangementer her med DJs og lignende, forklarer Frida Nilsson, sjefskokk på The Edge.

Uansett vær

Etter det iTromsø vet så er det ingen barer, restauranter eller kafeer som er høyere enn denne. Det tror ikke Nilsson heller.

– Her kan man være ute når været tillater det og verandaen er såpass stor og trygg at vi også skal ha uteservering, sier Nilsson.

Det er likevel også servering innendørs.

– I hele juli har vi åpent uansett vær, så får folk velge om de vil være inne eller ute, sier Nilsson.

Først og fremst på dagen

Årsaken til at skybaren enda ikke har vært åpen er en kombinasjon av flere faktorer.

– For det første har ikke været tillatt det enda, og dessuten har vi brukt kafeen som konferanserom og arena for diverse lukkede eventer, sier Nilsson.

Og sistnevnte kommer de til å fortsette med.

– Selv om vi kommer til å ha åpent noen av helgene, er det først og fremst på dagtid at kafeen vil være åpen.

”Selfiespot”

Takterrassen og kafeen innendørs rommer tilsammen mellom 70 og 80 kvadratmeter og det er plass til maksimum 80 personer på kafeen hvor de skal servere sommerlig mat, i følge Nilsson.

– Det blir lettere retter, som eksempelvis reker, sashimi og salater.

Skybar vil derfor nå ta over lunsjserveringen som tidligere har vært på ”Kitchen and table” i denne perioden.

– Derfor blir det litt annerledes ettersom vi der har lunsjbufe. På kveldene er det også godt mulig at vi kan igangsette grilling av pølser og lignende, sier Nilsson.

På terrasen har de også en egen ”selfiespot” hvor man kan ta bilde av seg selv med utkikk mot Tromsdalen.

– Den blir sikkert populær, sier Nilsson.

KANSKJE VM-FINALE: Hva slags arrangementer som skal avholdes inne i kafeen er enda ikke klart. Men det kan hende at VM-finalen skal sendes der.
SELFIESPOT: Her kan du ta en selfie med utsikten mot Tromsdalen.