– Dette er noe vi tar på alvor, så en storslagen fest er noe jeg kan love, sier hotellkongen Petter Stordalen.

Eieren av Nordic Choice Hotels, som The Edge er en del av, kan avsløre at han allerede er i gang med planleggingen av åpningsfesten for hotellet i Tromsø, som er satt til 14. mai.

– Jeg røper ingenting ennå, men vi har mange ideer, som jeg diskuterer med blant annet Roar Dons (eier av A/S Pellerin, journ.anm.). Det jeg imidlertid kan si allerede nå, er at dette blir helt fantastisk, forklarer Stordalen.

1.500 gjester

Hotelldirektør på The Edge, Øyvind Alapnes, holder kortene tett til brystet på spørsmål om hva festen vil koste.

– Det er ulike aktører som skal betale for dette, så jeg kan ikke gå ut med noen summer. Jeg kan imidlertid si så mye som at vi har en romslig økonomisk ramme for festen, sier Alapnes.

LES OGSÅ: Bygger byens første skybar

Åpningsfesten, som skal holdes inne i den største konferansesalen på hotellet, har plass til et stort antall gjester.

– Dersom vi velger en stående løsning under åpningen, kan vi ha plass til 1.500 mennesker, påpeker hotelldirektøren.

Foreløpig er ikke gjestelista klar, men med kontaktnettverket til Petter Stordalen, er sjansene store for at den vil bestå av en og annen kjendis.

– Det blir en god del kjente folk, både gjester og artister som skal opptre på åpningen, lover Alapnes.

Han er imidlertid opptatt av at det skal komme tydelig fram at hotellet ligger i Tromsø.

– Jeg vil også ha et lokalt preg på festen, slik at vi får vist fram noen av artistene byen har å by på. Det er viktig, forklarer Alapnes.

Ukjent tema

Sjansene for at mannen i gata får ta del i den storslagne åpningsfesten er imidlertid forsvinnende liten.

– I tillegg til diverse kjendiser og kunder som vil bli invitert, har også eierne av bygget, A/S Pellerin og Aspelin Ramm Eiendom, sine gjester som de vil invitere. Noen billetter vil imidlertid bli loddet ut gjennom diverse konkurranser vi planlegger å holde, avslører hotelldirektøren.

SE BILDESERIE: Slik ser der ut på The Edge

Foreløpig er ikke noe tema for åpningsfesten fastsatt. Det blir uansett neppe noen utkledningsfest, slik som Petter Stordalen er kjent for å arrangere.

– Ettersom Stordalens tradisjonelle 16. mai-fest bare er to dager etter vår åpningsfest, velger vi nok et annet konsept, sier Alapnes.

Hotellkongen selv er ikke redd for at det skal bli for mye for han med åpningsfest på The Edge så tett opp mot hans egen fest.

– Det tror jeg skal gå fint, sier Stordalen lattermildt.

LOKALT PREG: Hotelldirektør Øyvind Alapnes vil ha flere lokale artister på scenen under den kommende åpningsfesten på The Edge. Foto: Ronald Johansen