Støttegruppa mener at det hver dag blir flere og flere barn som havner i samme situasjon som Yalda.

– Per i dag er det 600-1.000 barn som er i en situasjon hvor de frykter for å bli sendt ut av landet selv om de har bodd mer enn tre år i Norge. Politikerne er nødt til å gjøre noe nå for å løse problemet, sier Ronja Trolie, leder i Støttegruppa til Yalda.

– Hvis vi må anke i retten, eller dersom vi må fortsette å kjempe mot politikerne, så gjør vi det, understreker hun.

Menneskeverd

Gunhild Johansen er medlem i støttegruppa, for henne er kampen blitt om mer en bare Yalda, den handler om hvordan man behandler mennesker.

– Vi kan ikke gi opp. Dette handler om menneskeverd. Det handler om hvordan vi skal behandle mennesker her i landet. Vi kan ikke si at det er greit at vi behandler asylsøkerbarn på en annen måte enn andre barn. Det handler rett og slett om menneskerettigheter, sier hun og fortsetter.

– Det er en skam i verdens rikeste land at hvordan vi behandler disse barna. Vi ser andre land som slipper inn mange flere flyktninger og asylsøkere enn Norge. Det er ikke bra det som skjer i Norge. Derfor mener vi at vi må våge å ta en viktig kamp for barnas beste, avslutterJohansen.

Trenger barna

En annen medlem i gruppa, Odd Tranås, påpeker at Norge er avhenging av disse menneskene som vi ønsker å sende bort.

– Norge trenger disse unger som myndigheten vil sende ut av landet like mye som vi trenger snekkere fra Polen. Jeg synes dette er et viktig poeng som det snakkes lite om. Barna er det beste vi kan investere i. Ja, vi har altfor få barn i Norge. Vi sier velkommen til snekkerne fra Polen og ingeniørene fra Tyskland, men vi har minst like mye bruk disse ungene, sier Tranås.

— En skammelig og fryktelig situasjon har vi nå at hvordan vi behandler folk i Norge, mener Tranås.