Om den norsk-tyske kunstnerduoen ønsket å skape debatt med sitt kunstverk så kan man uten overdrivelse si at de har lyktes.

Studenter og ansatte som passerte forbi den utstilte gruppen av forvridde lyktestolper var klare i sin tale.

– Er det et minnesmerke over Stormen Ole? Det er noe av det styggeste vi har sett, mente studenten Daniel Glad.

Sløsing med penger

Han reagerte på at det er brukt store summer penger på et kunstverk som ifølge ham ikke lignet grisen.

– Vi studenter får hele tiden høre at det ikke finnes penger til utstyr og undervisning, men et slikt «kunstverk» har man råd til. Det er direkte pinlig, dundrer han.

Sindre Kristiansen er enig.

– Det ser svært rotete ut og har helt klart vært noe som har vært diskutert her på universitetet, sier han.

Bortkastet

Line Rossvoll synes ikke det ligner kunst i det hele tatt.

Det ser ut som om det har snødd mye og at det har skjedd en ulykke med brøytebilene. Det er helt klart bortkasta penger å betale for noe slikt, sier hun.

Alle er imidlertid ikke udelt negative til kunstverket.

Natalie Elting Johnsen sier at selv om det ser fryktelig rotete ut og er brukt for mye penger så er det et eller annet med kunstverket som er spennende.

Spenstig tanke bak

– Det er en morsom idé å lage noe som symboliserer lys og hvordan man kan se på verden. Når du skjønner tanken bak så er det egentlig ganske kult, sier hun.

Tanken bak kunstverket får også Daniel Selnes Sortland til å se lyst på det.

Jeg synes det symboliserer mye av det vi driver med her på universitetet. Det er et veldig strukturert kunstverk som – til tross for at det ser veldig kaotisk ut – er veldig tøft, sier han.

Lysets år

Han har også sansen for at det dreier seg om lyktestolper i forskjellige varianter. Disse skal symbolisere forskjellige byer andre steder i verden – og hvordan disse forholder seg til Tromsø.

De skal slås på og slukkes samtidig som lyset kommer og går i disse byene. Det passer jo veldig godt ettersom det er lysets år i år, sier han.

OMSTRIDT: Dette er kunstverket som har satt sinnene i kok på universitetsområdet. Lyktestolpen til høyre er ikke en del av kunsten. Foto: Christer Pedersen
POSITIV: Daniel Selnes Sortland synes kunstverket er tøft og at det symboliserer virksomheten på universitetet. Foto: Christer Pedersen
MINNESMERKE? Daniel Glad lurer på om «kunstverket» er et minnesmerke etter stormen Ole ... Foto: Christer Pedersen
BRØYTEULYKKE? Line Rossvoll synes kunstverket ser ut som noe Bydrift har etterlatt seg etter et kraftig snøfall... Foto: Christer Pedersen
FORSIKTIG POSITIV: Natalie Elting Johnsen synes ideen bak kunstverket er spennende og kul, selv om hun mener det hele ser rotete ut. Foto: Christer Pedersen