Etter seks lange år på forelesningsbenken på universitetet er Sonnenberg endelig ferdig uteksaminert medisinstudent, og klar for å bli praktiserende lege. At han ble nummer 2.000 i rekken av uteksaminerte medisinstudenter i Tromsø ble han overrasket – men ganske fornøyd med.

– Jeg sov ganske lenge på tirsdag, og da jeg våknet hadde jeg tre ubesvarte anrop fra UiT. Det første jeg tenkte var bare at ”Å nei! Nå har noen gjort noe feil, og jeg har ikke bestått siste eksamen likevel!”, men så viste det seg at jeg var nummer 2.000 i stedet. Det var en ganske hyggelig beskjed kontra hva jeg forestilte meg, sier han og ler.

Elsker Tromsø

Sonnenberg er opprinnelig fra Haugesund, men har falt såpass for byen at han nylig har anskaffet seg Troms-bunaden.

– Jeg har blitt utrolig glad i Tromsø, og etter seks år som student i byen følte jeg at jeg kunne anskaffe meg Troms-bunaden med god samvittighet, sier han.

Han kunne godt tenke seg å arbeide som lege i byen.

– Jeg har fått turnus på Stokmarknes i halvannet år, men deretter er jeg fri til å søke jobb hvor jeg vil. Da kunne jeg godt tenke meg å bosette meg i Tromsø hvis det er en jobb til meg her, sier han.

Stor dag

At det ble nettopp Sonnenberg som fikk æren av å være student nummer 2.000 var ganske tilfeldig. Klasselistene er satt opp i alfabetisk rekkefølge, og en av studentene foran Sonnenberg strøk på eksamen. Dermed gikk den spesielle plassen videre til Sonnenberg.

– Det er jo litt stas å være nummer 2.000, jeg får jo komme i avisa og alt, sier han og ler.

Dekan Arnfinn Sundsfjord er stolt over at universitetet nå har fått sin ferdig utdannede medisinstudent nummer 2.000.

– Oppstarten var i 1973, og de første medisinstudentene ble uteksaminert i 1979. Det er en skikkelig milepæl å nå kunne uteksaminere nummer 2.000. Til å være et relativt lite universitet i den store verden er det ganske mange på 35 år, sier Sundsfjord.

70 prosent av alle som blir uteksaminert fra medisinstudiet på UiT forblir i Nord-Norge etter endt utdanning i fem til ti år.

– Målet da dette studiet ble startet opp var å utdanne flere leger i Nord-Norge til Nord-Norge, og det viser dette prosenttallet at vi har klart på en veldig god måte. Dette er virkelig en merkedag for oss, og det beviser nok en gang at Tromsø er storebror som får ting til i Nord-Norge, sier han.