De kommende fjorten dagene huser Tromsø EM i bridge. Og med rundt 2000 påmeldte fra hele verden evnet det liten tvil om at arrangørene hadde nok å henge fingrene i på åpningsdagen.

– Det er utrolig at vi har kommet oss i gang. For det første kom vi oss ikke inn her i morges, i tillegg har vi hatt bankterminaler som ikke funket. Men da klokka ble ti var det meste på plass, forteller Inger Hjellemarken, on site manager under EM.

Hun legger til at de er strålende fornøyd med at det ellers har gått relativt knirkefritt.

Kvalifiseringer

Lørdag var det bortimot 90 lag som spilte på «mixed teams».

– De sitter å spiller på henholdsvis åpent rom og lukket rom, og etter ti spill kommer de ut og sammenligner og ser hvordan det har gått. Etter en pause er det deretter 30 nye spill fordelt på tre kamper, forteller Hjellemarken.

I løpet av de to neste dagene vil kvalifiseringsrundene pågå.

– Etter dette begynner «knockout», altså utslagskamper. Dette utgjør totalt fem dager og tirsdags ettermiddag vil det være premieutdeling for «mixed teams», legger Hjellemarken til.

God tankesport

Hjellemarken forteller at det har blitt jobbet med å få EM til Tromsø siden 2010.

– Rune Kufaas begynte å jobbe med dette i 2010 og har vært vår prosjektleder. Så siden det allerede har vært sjakk-OL her, hvorfor ikke arrangere noe lignende i en annen tankesport? Bridge er som sjakk, det er god tankesport, avslutter hun.