Mannen ble sammen med kjæresten sin (38) pågrepet julaften og siktet for drapet på kvinnens far, Asbjørn Marelius Hansen (66).

Få dager senere ble den drapssiktede mannen varetektsfengselet for fire uker. Politiet har foreløpig ikke funnet grunn til å forlenge varetektsperioden.

Er i gang

- Årsaken er at siktede ligger innlagt etter kjennelse fra tingretten, slik at de rettspsykiatriske sakkyndige skal få gjort jobben sin. Først når den perioden er over, vil vi begjære mannen videre varetektsfengslet, sier politiadvokat Aase Widding.

42-åringen har erkjent å ha forvoldt Asbjørn Marelius Hansens død, men nekter straffskyld i saken.

Kvinnen ble løslatt etter to ukers varetekt, men hun er fortsatt siktet i drapssaken.

Flere avhør

Politiadvokat Widding opplyser at det er foretatt flere avhør av begge de to siktede, og at politiet har skaffet seg et hovedriss over hva som skjedde i den siktede kvinnens bolig tidlig julaften morgen. Widding vil ikke utdype politiets teorier så lenge etterforskningen pågår.

- Vi avventer erklæringen fra de sakkyndige, og vil også få svar på tekniske undersøkelser. Vi vil nok da ha noen flere spørsmål til de siktede som vi ønsker svar på, sier Widding.

Hun ønsker ikke å spekulere i når saken vil være ferdigstilt fra politiets side, men opplyser at hun ikke ser for noen langdryg etterforskning.

Det endelige påtalespørsmålet skal avgjøres av Riksadvokaten, etter henstilling fra politiadvokat og statsadvokat.