Under utredningen om å flytte Vikran barnehage til skolen, vurderes muligheten for å flytte elevene fra mellomtrinnet på Vikran Skole til Straumsbukta skole. Slik ordningen er i dag, går elevene fra Vikran over til Straumsbukta når de begynner på ungdomsskolen.

Vil beholde elevene

I april avholdt FAU ved Vikran skole et møte for Vikran Utviklingslag og foreldre ved Vikran skole og Vikran barnehage. Under møtet ble det tydelig at løsningen under utredning ikke er en løsning lokalsamfunnet ønsker.

– Vi vil beholde barnehagen der den er i et nytt og større bygg eller at det bygges en ny fløy til den på skolebygget, sier Renate Bakkland i FAU ved Vikran skole.

Er bekymret for bygda

I et brev til kommunen uttrykker de bekymring for hverdagen til elevene ved mellomtrinnet, det pedagogiske tilbudet til de gjenværende elevene ved Vikran skole, 17. mai-feiringen på Vikran, det lokale idrettslaget samt økt økonomisk belastning for foreldrene som vil kunne få elever ved begge skoler.

Bakkland frykter løsningsforslaget vil gå utover hele bygda.

– Dette er ikke bra. Veksten i bygda står i fare for å gå ned og det å miste mellomtrinnet vil gjøre Vikran mindre attraktiv for tilflyttere.

Vikran skole har i år hatt 21 elever, hvorav 11 på mellomtrinnet.

– Vi hadde ikke sett for oss at kommunen skulle flytte halve skolen vår og la bare småtrinnet være igjen, sier Bakkland.

Vurderes som løsning

Byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, understreker at utredningen om å flytte mellomtrinnet på Vikran skole handler om å se skolen og barnehagen under ett.

– Vår vurdering angående muligheten for å flytte mellomtrinnet har sammenheng med at Vikran barnehage er i dårlig stand. I utredningen vurderes det å flytte barnehagen til skolebygget og vi vurderer det som en løsning å da flytte elvene ved mellomtrinnet til Straumsbukta skole.

Fyhn vet ikke når saken legges fram for byrådet.

– Vi har ikke konkludert med noen ting i saken foreløpig og jeg regner med avgjørelsen vil bli tatt i sammenheng med økonomiplanen som skal foreligge i desember.