Mange tar i bruk lysløypa for å lufte sine hunder, og for å komme seg dit fra Workinnmarka går man oftest igjennom skolegården til Workinnmarka skole — og det bidrar til et mindre fint lekeområde for barneskoleelevene.

– Det har vært et stort problem i hele vinter. Før denne regnperioden var det utrolig mye hundeavføring rundt hele skoleområdet, forteller FAU-leder på Workinnmarka skole, Veronica Lyngdal.

– Uheldig

Lyngdal har selv vært vitne til at hundeeierne på vei opp til lysløypa slipper hundene sine løs, og dette skjer i skolegården til Workinnmarka skole.

– I forhold til at små barn leker i snøen er det kjempeuheldig. De får det på klærne, og mange barn spiser jo snø. Barna bruker jo utearealet masse, sier Lyngdal.

Saken har nå blitt tatt opp i FAU etter henvendelser fra flere foreldre. De har også spurt barna om hvordan det er i området, og de har bekreftet at det er mye hundeavføring i området.

Plukker ikke opp

– Vi har drøftet tiltak som kan gjøres, som å legge såkalte «flyers» i postkasser eller sette opp flere søppelbøtter, men det bidrar nok ikke til noen endring siden folk ikke plukker opp etter hundene sine. Det henger allerede en søppelboks i bakken rett ovenfor skolen, sier FAU-lederen.

Veronica Lyngdal håper nå at hundeeierne kan tenke over at barn leker i området.

– Jeg tror ikke at hundeeierne tenker på at barna leker der om dagen. Nå håper jeg at de kan bli oppmerksomme på det.

Mange hundeeiere går igjennom skoleområdet til Workinnmarka skole for å komme seg til lysløypa. Det etterlater et skittent område for barna å leke i,mener FAU-lederen. Foto: Marius Hansen
SKITTEN SKOLEGÅRD: FAU-leder på Workinnmarka skole, Veronica Lyngdal, og datteren May Lyngdal (7) fortviler over en tilgriset skolegård. Foto: Tom Benjaminsen