Den nye badestranda nord på Tromsøya har kanskje ikke vært besøkt noe særlig denne sommeren, men søndagens godvær lokket flere ut till badefasilitetene ved Langvannet.

– Det var ganske kaldt, men veldig deilig når det er så varmt, sier Petter Rognmo (11).

Far Jan-Ove Rognmo holdt seg på tørr på land imens sønnene badet.

– Jeg badet i Bukta sist helg, det får holde. Vi har både vært på fjelltur på Varden og nå på badestranda. Det har vært en utrolig fin dag, vi får nyte det så lenge det varer, sier han.

Solhungrige folk

Det var mange barnefamilier å finne på den nye bystranda i Tromsø, som kommunen nylig har bygd. I tillegg til badefasiliteter i ferskvann har man ordnet til en sandstrand, laget til plen og satt ut benker på toppen av øya. Julie Karlsson og datteren Mali (5) var på stranda sammen med familie og venner.

– Vi kom syklende hit allerede på morgenen og siden har vi vært her. Det er en deilig dag, og temperaturen i vannet er ikke så aller verst, sier Karlsson.

Kjappe badenymfer

Venninnegjengen Marie Buene Mosti (14), Maria Paulsen (14) og Mille Røsting Mathisen (12) har alle vært på ferie i langt varmere land i Europa denne sommeren. Værvarselet lover imidlertid flere varme sommerdager i Tromsø kommende uke.

– Det var nok varmere i vannet i Syden, men det er godt å bade her og. Vi bader kanskje ikke så lenge av gangen, det blir nok mer løping ut og opp igjen. Men vi skal bade mer, ler venninnene.

GODVÆR: Mange familier hadde tatt turen til de nye strandfasilitetene på Langvannet søndag. Foto: Trond Tomassen
KALD FORNØYELSE: Venninnene Marie Buene Mosti (14), Maria Paulsen (14) og Mille Røsting Mathisen (12) koste seg sammen på stranda. – Vi liker å bade selv om det er litt kaldt, sier de. Foto: Trond Tomassen
FAMILIETID: Julie Karlsson og datteren Mali (5) var på stranda sammen med resten av familien og venner. Caroline (8) hadde følgende å si om badetemperaturen: – Det er varmt i vannet. Foto: Trond Tomassen. Foto: Trond Tomassen
FJELL OG STRAND: Far Jan-Ove Rognmo hadde tatt med sønnene sine på fjelltur før de avrundet dagen med badeliv. Petter (11) våget seg ut i vannet flere ganger mens far koste seg i sola. Foto: Trond Tomassen. Foto: Trond Tomassen
NY BADESTRAND: Den nysådde grønne plenen er foreløpig stengt av, men sandstranden er nå åpen for badeglade tromsøværinger. Foto: Trond Tomassen. Foto: Trond Tomassen