- Jeg bruker å si at dette er en bruksveteran, for den er slett ikke bare til pynt, sier Åge Andersen om sin britiske sportsbil av merket MG, modell B fra 1970.

Sammen med en rekke andre veteranbileiere viste Andersen fram veteranbilen sin i Storgata lørdag i forbindelse med det årlige Veteranvogntreffet, som samler flere titall med biler og motorsykler av eldre årgang.

Brukt mye penger

Som regel bruker Andersen å ta med seg en av motorsyklene sine til treffet, men slik ville det seg ikke i år.

- Jeg fikk ikke start på sykkelen jeg skulle ta med, så da ble det bilen i stede, forteller han, mens flere skuelystne tar den blankpolerte bilen hans nærmere i øyesyn.

I tillegg til å eie fire motorsykler av eldre årgang, kjøpte Andersen denne 1970-modellen for fire år siden. Det har han ikke angret på.

- Jeg har sikkert brukt et sted mellom 60.000 og 70.000 kroner på å fikse den, men så blir bilen da også brukt. Jeg og kona har kjørt på sommerferie i den hvert år siden den tid.

Kjent fra TV

Også i år blir det bilferie i veteranbilen.

- I år skal vi kjøre til Stavanger. Den er litt treg på bremsa og slikt, men ellers god å kjøre i, forsikrer Andersen.

Da turen gikk til Vestlandet i fjor sommer, forteller Andersen at han fikk mange lange blikk fra forbipasserende.

- Kona sa til meg at jeg måtte bare ikke tro at det var meg de så på. Jeg måtte da skjønne at det var bilen de beundret. Du vet, dette er en type bil som mange forbindelser med diverse engelske TV-serier, forteller Andersen lattermildt.

Åge Andersen sin MGB fra 1970 har en egen koffertholder montert på lokket av bagasjerommet. Foto: Pia Engman