Det er kommunen som i samarbeid med utviklingslaget i området som har organisert transport til og fra bygdene Olderbakken og Jøvik.

Bakgrunnen er skredet over Holmbuktura som har isolert beboerne langs strekningen fra raset til Jøvik.

Det er ennå uklart om når veien kan bli åpnet, og fram til dette skjer vil redningsskøyta Oscar Tybring bringe inn medisiner, helsepersonell, dagligvarer og passasjerer som trenger transport.

Nødvendig transport

– Vi er i første rekke opptatt av å sikre at nødvendige medisiner og helsepersonell kommer til området. Deretter vil det være en mulig transport til de som har vært utestengt eller innestengt noen dager. Båttransporten gir samtidig de berørte en mulighet til å hente bestilte varer fra dagligvarebutikken i Lakselvbukt, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen i en pressemelding.

Redningsskøyta vil gå fra Vågen i Ullsfjord klokken 15.30 fredag og ankomme Lakselvbukt en halvtime senere. Der blir skøyta liggende cirka en halvtime for å laste om bord gods og passasjerer. Derfra går skøyta tilbake til Vågen.

REDNINGSSKØYTE: Oscar Tybring IV skal bringe gods og passasjerer forbi rasstedet i Ullsfjord. Foto: Redningsselskapet
OFTE INNESPERRET: Det går ofte ras i Holmbuktura like sør for Olderbakken i Ullsfjord — noe som fører til at veien blir sperret, og de ytre Ullsfjord-bygdene blir isolert. Foto: CHRISTER PEDERSEN